Τέλειες ψαροκροκέτες με μια πικάντικη πινελιά

Τέλειες ψαροκροκέτες με μια πικάντικη πινελιά

Όταν το ψάρι παίρνει την πιο παιχνιδιάρικη μορφή του και τα πιρούνια παίρνουν φωτιά.

Ο ιδανικός τρόπος για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι είναι οι ψαροκροκέτες. Οι συγκεκριμένες όμως είναι ιδανικές για κάθε ηλικία και η πικάντικη γεύση τους θα «στήσει πάρτυ» στον ουρανίσκο σας!

Εκτέλεση
450γρ. φιλέτο ψαριού (όπως σολομό, πέστροφα, μπακαλιάρος)
60γρ. φρέσκα τρίματα ψωμιού
5 κεφαλάκια γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα
1/5 κ.γ. κύμινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόνη τσίλι
1/5 κ.γ. αποξηραμένο μάνγκο (ψιλοκομμένο)
1 αβγό χτυπημένο
1κ.γ. κόλιαντρο

Εκτέλεση
1. Σε ένα γουδί βάζετε το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το κύμινο και τα χτυπάτε μαζί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε το λάδι και βάλτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το τζίνζερ και το σκόρδο να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχάρια και αφήστε τα γίνουν για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Βάλτε το ψάρι να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό. Θα σας πάρει πολύ λίγα λεπτά να γίνει ανάλογα με το πόσο λεπτό είναι το φιλέτο σας. Όταν βράσει το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι, το ψάρι και το κόλιαντρο. Προσθέστε το τσίλι, αλάτι, το αποξηραμένο μάνγκο, ανακατέψτε. Συνεχίστε με το χτυπημένο αβγό, τα τρίμματα ψωμιού και το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλάστε το ψάρι σε ενιαία ζύμη, μέχρι τα υλικά να πάνε παντού και αρχίστε να πλάθετε μικρές μπαλίτσες σε κεφτεδάκια.
5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι για να τηγανίσετε τις ψαροκροκέτες σας. Βάλτε μία-μία τις ψαροκροκέτες σας και τηγανίστε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστές.