Γαρίδες scampi με σκόρδο και κρασί

Ένας υπέροχος, νόστιμος και εύκολος μεζές θαλασσινών

Υλικά

500 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι, με το κέλυφος 
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κσ λευκό ξηρό κρασί
2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κσ χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις γαρίδες. Στη συνέχεια, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5΄). Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις σερβίρετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1΄.
Σερβίρετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα τους.

*Tip
Τις συνοδεύετε με καψαλισμένες φετούλες ψωμιού και ντοματοσαλάτα. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ