Φιλέτα συναγρίδας με φινόκιο, ντομάτες και μαύρες ελιές

Νόστιμη, χορταστική και μυρωδάτη συνταγή με ψάρι

Υλικά


900 γρ. συναγρίδας, σε φιλέτα
1 κούπα φινόκιο σε λεπτές φέτες
1 κούπα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κούπα νερό
1 φύλλο δάφνης
½ κγ σπόρους μαραθόσπορου θρυμματισμένους σε γουδί
1-2 κσ χυμός λεμονιού
¼ κούπας ελαιόλαδο
3 κγ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά αποξηραμένο
2 κγ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι χονδροκομμένες
αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση

Αρχίζετε πλένοντας και στεγνώνοντας καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνετε.
Στρώνετε μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί το φινόκιο, τις ντομάτες, το νερό, τη δάφνη και το μαραθόσπορο. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º για 15΄.

Ξεσκεπάζετε το ταψί και βάζετε το ψάρι πάνω στα λαχανικά. Από πριν, έχετε ήδη χτυπήσει το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το μισό βασιλικό, με το οποίο περιχύνετε το φαγητό και το ψήνετε για 15΄ επί πλέον ή μέχρι να γίνει το ψάρι.

Βγάζετε το ψάρι από το ταψί και το κρατάτε ζεστό. Αν η σάλτσα των λαχανικών είναι πολύ αραιή την στραγγίζετε, τη βράζετε σε δυνατή φωτιά για να δέσει και να σωθεί στην ποσότητα που θέλετε και τη προσθέτετε πάλι στα λαχανικά.
Σερβίρετε τις φέτες ψαριού στα πιάτα μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους.

*Tip
Μπορείτε να το συνοδεύσετε εξαιρετικά με ψητές πατάτες, πατατοσαλάτα ή και πατζάρια. 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ