Χρώματα, αρώματα και απίθανη νοστιμιά στο τραπέζι: Κοκκινιστό ριζότο με μύδια!

Ένα υπέροχο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι!

Μην φοβηθείτε να τα κάνετε κοκκινιστά με πιλάφι γιατί όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση αλλά τα μυρωδικά από την κόκκινη σάλτσα θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει!

Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. μύδια καθαρισμένα
3 ώριμες ντομάτες
2 φλιτζάνια ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές από το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα μύδια, τον άνηθο και λίγο αλάτι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά προσθέστε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
2. Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης στο πίσω μέρος τη συσκευασίας. Το βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά για πάει το ρύζι παντού. Σερβίρετε ζεστό αφού πρώτα το πασπαλίσετε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ