Ο καλύτερος ψητός σολομός που έχετε δοκιμάσει

Ο καλύτερος ψητός σολομός που έχετε δοκιμάσει

Ανάψτε το γκριλ και ετοιμάστε ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με ψάρι που έχετε φάει ποτέ.

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια (ίσως επειδή μοιάζει λίγο με κρέας) και η ακόλουθη συνταγή εκτινάσσει την γεύση του σε νέα επίπεδα που δεν φανταζόσασταν. Υποχρεούστε να την δοκιμάσετε!

Υλικά
1/2 κούπα συμπαγής καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκό, ξηρό κρασί
1/4 κούπας χυμός λεμονιού
1/2κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. πιπέρι
8 φιλέτα σολομού, με το κόκαλο και την πέτσα τους
1/4 κούπας βούτυρο
φέτες λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την ζάχαρη, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, 1/2κ.γ. αλάτι και 1/4κ.γ. πιπέρι, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
2. Ξεπλύνετε καλά τον σολομό και στεγνώστε τον. Βάλτε τον μέσα στο μπολ με την μαρινάρα που φτιάξατε, καλύψτε το μπολ με διαφάνεια και αφήστε το στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
3. Βγάλτε τον σολομό από την μαρινάρα και μεταφέρετέ τον σε ένα ταψάκι. Ρίξτε την μαρινάρα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να αρχίσει να βράζει (4 με 5 λεπτά).
4. Απλώστε τον σολομό με την πέτσα προς τα κάτω στο γκριλ, το οποίο θα έχετε λαδώσει πριν καλά, σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία στο αέριο. Απλώστε πάνω του με ένα πινέλο το μείγμα από το τηγάνι και αφήστε τον να ψηθεί μέχρι η βάση του να πάρει ένα καφέ χρώμα (3μιση με 4 λεπτά). Με μια μεγάλη σπάτουλα, γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, αλείψτε τα με το μείγμα και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι ο σολομός να ψηθεί εντελώς αλλά να φαίνεται και ζουμερός στο κέντρο του πιο χοντρού του σημείου (κόψτε για να τσεκάρετε), περίπου 5 με 6 λεπτά.
5. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα ένα ζεστό πιάτο, στολίστε τον με φέτες λεμονιού, προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε.