Λαχταριστές γαρίδες με κουσκούς και σος γιαουρτιού-χούμους σε 20 λεπτά

Λαχταριστές γαρίδες με κουσκούς και σος γιαουρτιού-χούμους σε 20 λεπτά

Ένα γρήγορο πιάτο με συναρπαστική γεύση.

Αυτό το υπέροχο γεύμα σας δίνει δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα, όλα σε ένα πιάτο με απίστευτη νοστιμιά που φτιάχνεται μέσα σε 20 μόλις λεπτά.

Υλικά
1 κούπα κουσκούς ολικής αλέσεως
1/4 κούπας αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα γιαούρτι 2%
1κ.σ. έτοιμο χούμους
2κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι κοσέρ
570γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς τις ουρές
1 κούπα τοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 με 1/2 κ.γ. καυτή πάπρικα
χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά.
2. Αναμείξτε το κουσκούς, τα βερίκοκα και 1κ.σ. από το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 1/4 κούπας καυτό νερό, καλύψτε το μπολ με ζελατίνα και αφήστε το να «σταθεί» μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το κουσκούς να μαλακώσει (περίπου 5 λεπτά).
3. Ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι, το χούμους, τον άνηθο και 1 με 2 κ.σ. νερό σε ένα άλλο μπολ. Αλατίστε το και βάλτε το στην άκρη.
4. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε τις γαρίδες, τα τοματίνια και την 1κ.σ. λάδι που έμεινε μαζί με την πάπρικα. Απλώστε τις σε ένα ταψάκι και αφήστε τις στη σχάρα μέχρι οι γαρίδες να έχουν ψηθεί εντελώς (περίπου 4 λεπτά). Ραντίστε τις με τον χυμό λεμονιού.
5. Ανακατέψτε καλά το κουσκούς με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Μοιράστε τις γαρίδες και το κουσκούς σε 4 πιάτα. Ό,τι υγρό υπόλοιπο έμεινε στο ταψί ρίξτε το μέσα στη σος με το γιαούρτι και το χούμους και ανακατέψτε. Σερβίρετε τις γαρίδες και το κουσκούς με τη σος.

Tips: Κάθε πιάτο περιέχει μόλις 385 θερμίδες!