Ο Γιάννης Αποστολάκης μας μαγειρεύει σουπιές με καυτερή πιπεριά και βασιλικό

Ο Γιάννης Αποστολάκης μας μαγειρεύει σουπιές με καυτερή πιπεριά και βασιλικό

Συνταγές της Μεγάλης Εβδομάδας

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και για όσους συνεχίζουν τη νηστεία του Πάσχα και όχι μόνο, ο Γιάννης Αποστολάκης* μαγειρεύει για το Queen.gr ένα γευστικό πιάτο με θαλασσινά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Σουπιές με peperoncino (καυτερή πιπεριά) και βασιλικό

Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό σουπιές μικρές
2 peperoncino
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά (κανονική όχι καυτερή)
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
10 μεγάλα φύλλα βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τις σουπιές, αφήστε το κόκαλο και βγάλτε το όταν ψηθούν, έτσι βγαίνει πιο εύκολα. Κόψτε σε ροδέλες το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρετε μαζί με το σκόρδο σε μια βαθιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο . Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη και τα chilli (peperoncino )κομμένα σε ροδέλες. Αν δεν θέλετε να είναι πολύ πικάντικο , βγάλτε τα σποράκια. Προσθέστε τις σουπιές και τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη. Σκεπάστε με νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, αλλά όχι να λιώσουν .Τέλος ελέγξτε το αλάτι , ρίξτε χοντροκομμένο τον βασιλικό και προσθέστε 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο γα να δέσει η σάλτσα ,.Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια . Συνοδεύεστε με ρύζι μπασμάτι . Καλή σας επιτυχία.

* Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι chef και ιδιόκτητης του ιταλικού εστιατορίου Fatto στον Άλιμο (Διεύθυνση: Θουκυδίδου 76, Άλιμος. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987 497 497 )