O αστακός της αχαΐρευτης

O αστακός της αχαΐρευτης

Απλός και γευστικός, η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον καλό σας χωρίς πολύ κόπο. Και μην ξεχάσετε πως ο αστακός είναι αφροδισιακό φαγητό, ιδανικό για μία νύχτα για δύο.

Υλικά

1 κουταλιά βουτύρου με άρωμα σκόρδο

Το κρέας ενός αστακού βάρους 1 ½ κιλό

Λίγο sherry

½ κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1.Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρέας του αστακού. Αφήστε να τσιγαριστούν μαζί για 3 έως πέντε λεπτά, ανάλογα με τη διάθεση σας για ελαφρύτερο ή πιο έντονο σε γεύση φαγητό.

2.Ρίξτε το sherry και ανακατέψτε μέχρι να ρουφήξει το κρέας τη γεύση του ηδύποτου. Τελειώστε με την τη κρέμα γάλακτος στο τηγάνι. Αφήστε τη μέχρι να βράσει και απομακρύνετε το φαγητό από το τηγάνι.

3.Σερβίρετε τον αστακό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και απολαύστε τα σχόλια του συντρόφου σας για τις gourmet επιλογές σας. Χρειαστήκατε μόνο 15 λεπτά για να εντυπωσιάσετε.