Τα μυστικά για πετυχημένες μακαρονάδες!

Τα μυστικά για πετυχημένες μακαρονάδες!

Για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Και ποιος δε λατρεύει τα ζυμαρικά. Οι συνδυασμοί τους πάρα πολλοί, οι σάλτσες που μπορούμε να τα συνοδέψουμε ακόμα περισσότερες. Δύσκολα, λοιπόν, τα βαριόμαστε και ακόμη πιο δύσκολα μπορούμε να τους αντισταθούμε.


Η ερώτηση είναι όμως μία. Ξέρουμε όλα τα μυστικά tips για να «βγαίνουν» οι μακαρονάδες μας πάντα τέλειες; Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:


- Σίγουρα κάθε φορά περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να βράσει το νερό για να ρίξετε επιτέλους μέσα τα μακαρόνια σας. Τι κάνετε λάθος; Μα φυσικά ρίχνετε αλάτι στην κατσαρόλα από την αρχή. Την επόμενη φορά φροντίστε να αλατίσετε το νερό αφού έχει αρχίσει και κοχλάζει. Το αλάτι επιβραδύνει το βρασμό.
- Για να βράσουν σωστά τα μακαρόνια σας θα πρέπει να έχετε ρίξει άφθονη ποσότητα νερού μέσα στην κατσαρόλα. Ιδανική αναλογία; Για κάθε 100γρ. ζυμαρικών προσθέτετε 1 λίτρο νερό.
- Ανακατεύετε συχνά τα μακαρόνια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και φυσικά μη σκεπάζετε την κατσαρόλα όσο βράζουν τα ζυμαρικά.


- Τα αυθεντικά μακαρόνια είναι... al dente. Μην τα παραβράζετε και φυσικά μην ξεχνάτε να κρατάτε ένα φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά σας. Το νεράκι αυτό θα το χρειαστείτε για τη σάλτσα σας. Ρίξτε το σε αυτήν, όταν είναι έτοιμη και ανακατέψτε καλά. Το άμυλο θα την βοηθήσει να δέσει καλύτερα!
- Αν θέλετε να μη σας κολλήσουν τα μακαρόνια σας όταν θα τα ξαναρίξετε στην κατσαρόλα, θα πρέπει απλώς να μην τους ρίχνετε κρύο νερό όταν τα σουρώνετε. Στραγγίζετέ τα απλώς!
- Ανακατέψτε κατευθείαν τη σάλτσα με τα μακαρόνια σας και... καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα

Μια διαφορετική μπολονέζ που σίγουρα θα λατρέψετε!

Καρμπονάρα με γιαούρτι: Εύκολη, πεντανόστιμη και με τις μισές θερμίδες!