Λινγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια

Λινγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια

Οι άπειρες συνταγές των ζυμαρικών μας δίνουν απλά περισσότερους λόγους για να μαγειρεύουμε γιατί είναι εύκολες και γευστικές.

Υλικά
3/4 του κουτιού λινγκουίνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί τριμμένο
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες.
2. Φυλάξτε μία κούπα νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
3. Σουρώστε τα ζυμαρικά.
4. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι για πέντε λεπτά περίπου και ρίξτε τα κολοκυθάκια αφού τα αλατοπιπερώσετε για περίπου πέντε λεπτά.
5. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
6. Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μαζί με την κούπα νερού, το τυρί, αλατοπίπερο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
7. Σερβίρετε με τα κολοκυθάκια και το ξύσμα λεμονιού.