Γευστικές πένες με ρόκα, παρμεζάνα και γλυκοπατάτα

Μία διαφορετική συνταγή ζυμαρικών που θα συναρπάσει τον ουρανίσκο σας.

Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. ρόκα ή σπανάκι
2 κούπες πένες
2 κουταλιές μπαλσάμικο ξίδι
Αλατοπίπερο
2/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία
2. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε κύβους.
3. Ρίξτε μία κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι και αφήστε το να κάψει.
4. Σοτάρετε τις γλυκοπατάτες για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
5. Μόλις μαλακώσουν ρίξτε και την άλλη κουταλιά λάδι και το ξίδι και αφήστε τες στη φωτιά για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να πάρουν γεύση.
6. Αλατοπιπερώστε τες.
7. Όταν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα (βρασμένα al dente) βάλτε τη ρόκα στον πάτο του σουρωτηριού πριν τα σουρώσετε.
8. Κρατήστε μισή κούπα νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια και ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και το καυτό νερό θα σοτάρει τη ρόκα σας.
9. Αφήστε στο σουρωτήρι για ένα λεπτό και μετά ρίξτε τις πένες και τη ρόκα στο τηγάνι με τη γλυκοπατάτα.
10. Προσθέστε τη μισή κούπα νερό και μόλις πιει το νερό ρίξτε και τη παρμεζάνα.
11. Σερβίρετε αφού τρίψετε έξτρα παρμεζάνα από από τα ζυμαρικά σας. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ