Λαχταριστά νιόκι πατάτας με σπανάκι που λιώνουν στο στόμα

Λαχταριστά νιόκι πατάτας με σπανάκι που λιώνουν στο στόμα

Ένα από τα πιο λατρεμένα, φρέσκα ζυμαρικά, στην «πράσινη» εκδοχή του.

Η φρέσκια εκδοχή της pasta, αυτά τα βελούδινα νιόκι από τα χεράκια σας είναι ένα απλό και νόστιμο comfort food που χαϊδεύει τον ουρανίσκο.

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό πατάτες
1 3/4 φλιτζ. αλεύρι (και λίγο ακόμα για αλεύρωμα)
2 κρόκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
1/2 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
2/3 κούπας τριμμένο πεκορίνο (ή παρμεζάνα)
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ζεματίστε το σπανάκι για πέντε λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το σε ένα σουρωτήρι για λίγη ώρα και στη συνέχεια πιέστε το με τα χέρια σας μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του.
2. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδίστε και λιώστε τις με το πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστές.
3. Ανακατέψτε το σπανάκι, τις πατάτες και το αλεύρι, ρίξτε λίγο αλάτι και ζυμώστε με τους χτυπημένους κρόκους ώστε να γίνει μια βελούδινη ζύμη.
4. Ανοίξτε τη σε μακρόστενο ρολό με διάμετρο περίπου 1 εκατοστό και κόψτε σε κομμάτια του 1 εκατοστού. Πατήστε τα ελαφρά με το πιρούνι για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με λιγο αλεύρι.
5. Βάλτε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίξτε λίγα λίγα τα νιόκι και βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα μολις ανέβουν στην επιφάνεια, φροντίζοντας να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.
6. Βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα, ρίξτε το βούτυρο όσο είναι ζεστά, το πεκορίνο, και προαιρετικά λιγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.