Πένες με βότκα

Πένες με βότκα

Μια κλασική κόκκινη σάλτσα για pasta μεταμορφώνεται εντελώς από την νύξη της βότκας- μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

1/2 πακέτο πένες
1/2 φλιτζ. βούτυρο
200 γραμ. καπνιστό χοιρινό (σε κομμάτι)
2 κουτ. συμπυκνωμένος πολτός ντομάτας
1 φλιτζ. καφέ κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. βότκα
2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το χοιρινό, την ντομάτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τα γούστα σας και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνετε την βότκα και αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει λίγο ακόμα. Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και τις σουρώνετε. Σερβίρετε τις πένες με την κόκκινη σάλτσα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα.