Οι πιο νόστιμες πένες φούρνου σε 4 κινήσεις

Ξεκινάμε την εβδομάδα δυναμικά και... πεντανόστιμα!

Ένα πανεύκολο ογκρατέν με πένες και τα πιο φρέσκα και λαχταριστά υλικά, το οποίο φτιάχνεται γρήγορα και απλά και κάνει την Δευτέρα να φαίνεται πολύ καλύτερη.

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτα
4 λουκάνικα φρανκφούρτης
100γρ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
λίγο κρασί
αλάτι πιπέρι
400γρ. mix τριμμένων τυριών (ρεγκάτο, τσένταρ, γκούντα, ένταμ)

Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τις πιπεριές, και τις σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε ψιλοκομμένα τα λουκάνικα και τα μανιτάρια, σοτάρετε καλά και σβήνετε με το κρασί.
3. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να πιει τα υγρά.
4. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ πυρέξ. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα τυριά και ψήνετε στο φούρνο στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ