Λαχταριστές βίδες με πολύχρωμα ανοιξιάτικα λαχανικά

Το τέλειο πιάτο ζυμαρικών για μια ηλιόλουστη Κυριακή.

Θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο και τα πιο απλά υλικά για να δημιουργήσετε ένα πιάτο, απλά, πεντανόστιμο.

Υλικά

500 γρ. βίδες
1/2 κιλό φρέσκο αρακά
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 τοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
1/4 κουτ. μπούκοβο
1/2 κούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Βράστε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Προς το τέλος, ρίξτε τον αρακά, τα καρότα και την κίτρινη πιπεριά, και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κρατήστε 1/2 φλιτζ. από το νερό, σουρώστε τις βίδες και τα λαχανικά και ρίξτε τα πίσω στην κατσαρόλα. 
2. Στο μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, για 20 δευτερόλεπτα. Ρίξτε τα τοματίνια, το μπούκοβο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε τα τοματίνια μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τις βίδες. 
3. Ρίξτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις βίδες και τα λαχανικά. Συμπληρώστε με τον βασιλικό, την παρμεζάνα και το μισό κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε. 
4. Σερβίρετε τις βίδες στα πιάτα, ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί. 


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ