Λαχταριστά και πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά!

Λαχταριστά και πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά!

Χορταστικά, νόστιμα και αγαπημένα κανελόνια με κιμά!

Ίσως από τις πλέον λαχταριστές συνταγές που θυμόμαστε ακόμα από την παιδική μας ηλικία και φτάνει μια μυρωδιά τους για να μας ξετρελάνει. Με αυτή τη καταπληκτική συνταγή θα ξετρελάνετε και πολλούς ακόμα.

Υλικά
1 πακέτο (250γρ.) κανελόνια
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτήρι λευκό κρασί
4 κ.σ. λάδι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα
500γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
αλατοπίπερο
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Το σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 ΄(πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του). Μόλις μισοκρυώσει ανακατεύετε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζετε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνετε κενά.
2. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει την σάλτσα (σοτάρετε στο βούτυρο το σκόρδο, μόλις ξανθύνει προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό). Βράζετε την σάλτσα για 10΄σε σιγανή φωτιά.
3. Μόλις γεμίσετε τα κανελόνια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτετε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως.
4. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσετε 4 κσ. κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυρί και σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30᾽. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και σβήνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με το τυρί και τα αφήνετε μέσα στο φούρνο για άλλα 10᾽.