Γαρίδες γιουβέτσι

Το κλασικό γιουβέτσι, σε θαλασσινή, νόστιμη, παραλλαγή

Υλικά

400 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
16 μεγάλες γαρίδες
60 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές τομάτα πελτέ
1 λίτρο νερό
200 γρ σάλτσα τομάτα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχίζετε καθαρίζοντας τις πιπεριές από τα σπόρια τους και κόβοντάς τις σε μικρά κομμάτια. Μετά, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και πλένετε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τις γαρίδες σε πολύ δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας τον πελτέ και 1 λίτρο νερό. Ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί ή μια γάστρα και προσθέτετε μέσα το κριθαράκι. Το βάζετε στον φούρνο, και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μόλις είναι ακόμα χυλωμένο το κριθαράκι προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε. 

Tip*
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλλά και ελάχιστες σταγόνες λαδιού με άρωμα τρούφας (αν έχετε) θα του δώσουν έξτρα άρωμα. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ