Σπαγκέτι θαλασσινών στη λαδόκολλα με Κέτσαπ Brava.

Σπαγκέτι θαλασσινών στη λαδόκολλα με Κέτσαπ Brava.

Μια εύκολη, πρακτική και νόστιμη σπαγκετάδα θαλασσινών στη λαδόκολλα


Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι
300 γρ. γαρίδες
200 γρ. καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
200 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
150 γρ. Κέτσαπ Brava
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρο)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 τσιλι πιπεριά
Αλάτι και πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και το κέλυφος , κρατάτε τις γαρίδες στην άκρη και βράζετε τα υπόλοιπα σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και πολτοποιείτε στο multi. Περνάτε από ψιλή σήτα το ζωμό. Κρατάτε 1 κούπα από το ζωμό στην άκρη και βράζετε τα σπαγγέτι στο ζωμό προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί επιπλέον. Ο βρασμός των σπαγκέτι θα είναι κατά 5 λεπτά λιγότερος από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, έτσι ώστε μέχρι την τελική διαδικασία να παραμείνουν al dente.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το τσίλι. Προσθέτετε μετά από 2 λεπτά και το κρεμμύδι και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντάς το να ιδρώσει για 3-4 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο, γιατί δωσατε το άρωμα αλλά δεν θέλετε αυτό, στην πορεία, να καλύψει τα θαλασσινά και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτετε το Κέτσαπ Brava και ανακατεύετε για 3-4 λεπτά.

Απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί αλουμινόχαρτο και ρίχνετε τα σπαγκέτι. Προσθέτετε τα θαλασσινά, τη σάλτσα με την Κέτσαπ Brava και τον κόλιανδρο. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τη γλυκιά πάπρικα. Κλείνετε το ταψί σαν φάκελο, με χαρτί αντικολλητικό κουζίνας από επάνω, και βάζετε στο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.


*Tip
το τσίλι για να μην καίει αλλά να δίνει το άρωμά του στα φαγητά μας, θα πρέπει να το ανοίξετε στη μέση και να αφαιρέσετε τα σποράκια του.


http://www.facebook.com/groups/bravaproducts