Tortiglioni με σάλτσα από σαφράν, ρόκα και ξύσματα παρμεζάνας

Πρωτότυπη, εύκολη και νόστιμη συνταγή με "κοντά" ζυμαρικά

Υλικά

350 γρ Tortiglioni (ή άλλο "κοντό" ζυμαρικό)
200 γρ ρόκα
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
25 γρ βούτυρο
25 γρ αλεύρι τύπου "00"
1/2 λίτρο πλήρες γάλα
ελάχιστο σαφράν
Αλάτι


Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μία βράση.  Σε μια άλλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το γάλα, βράστε για 5 λεπτά, προσθέστε την παρμεζάνα και το σαφράν και κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέτοντας τη ρόκα κομμένη σε κομμάτια.

Βράστε τα Tortiglioni σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα, ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα και σιγά-σιγά προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. 

*Tip
Το πιάτο αυτό πρέπει να σερβίρεται άμεσα, για να μην "σφίξει" η σάλτσα. Ταιριάζει ιδιαίτερα το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ