Κριθαράκι με κεφτεδάκια, τυρί φέτα και κόκκινη σάλτσα

Κριθαράκι με κεφτεδάκια, τυρί φέτα και κόκκινη σάλτσα

Μια καθαρά ελληνική συνταγή, πεντανόστιμη και αρκετά εύκολη για να την φτιάξετε οποιαδήποτε ώρα.

Υλικά
2 κούπες κριθαράκι
1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. κανέλα
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500γρ. αρνίσιος κιμάς
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 μεγάλα ασπράδια αυγών
1 1/2κ.γ. ελαιόλαδο
2 κούπες σάλτσα marinara, έτοιμη
3/4 κούπας τυρί φέτα σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C.
2. Μαγειρέψετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε το και κρατήστε το ζεστό.
3. Αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά με τα άλλα 6 υλικά (μέχρι και το σκόρδο) σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε 1 1/2 κ.σ. μαϊντανό και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με το μείγμα, φτιάξτε 12 κεφτεδάκια. Καλύψτε τα με διαφάνεια και βάλτε τα να παγώσουν για 5 λεπτά.
4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε τα για 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από παντού. Στραγγίξτε τα από το λάδι, καθαρίστε το λάδι από το τηγάνι και ξαναβάλτε τα μέσα. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα marinara και προσθέστε και τη φέτα. μαγειρέψετε τα στους 175C για 11 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια να είναι έτοιμα. Πασπαλίστε τα με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετέ τα μαζί με το κριθαράκι.