Υπέροχο σουφλέ με noodles και τόνο

Υπέροχο σουφλέ με noodles και τόνο

Ποιος είπε πως ένα λαχταριστό σουφλέ δεν μπορεί να είναι και υγιεινό;

Μια ματιά μόνο σε αυτό το φανταστικό σουφλέ, την στιγμή που θα βγαίνει από το φούρνο, «χρυσό» και αχνιστό, και δεν θα μείνει συγγενής και φίλος ασυγκίνητος. Μπορείτε επίσης αντί για noodles να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό, η νοστιμιά θα είναι η ίδια.

Υλικά
1 πακέτο πλατιά noodles αυγού
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 3/4 κούπας άπαχο γάλα
1/2 κούπα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα κατεψυγμένος αρακάς, αποψυγμένος
1/2 κούπα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κονσέρβες τόνος σε νερό, στραγγισμένες
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βάλτε τον φούρνο να προθερμαίνεται στο γκριλ στους 180C
2. Βράστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε του λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίστε τα για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας περιοδικά. Προσθέστε το αλεύρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σταδιακά ρίξτε μέσα το γάλα και μαγειρέψετε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο. Προσθέστε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τα noodles, τον αρακά, την μισή παρμεζάνα και τον τόνο και ανακατέψτε. Ρίξτε όλο το μείγμα με κουταλιές μέσα σε ένα πιρέξ το οποίο θα έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Ρίξτε από πάνω την άλλη μισή παρμεζάνα και βάλτε το πιρέξ στο φούρνο για 3 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.