Η καλύτερη μακαρονάδα arrabbiata που έχετε φάει

Η καλύτερη μακαρονάδα arrabbiata που έχετε φάει

Κόκκινη σάλτσα, ζουμερές γαρίδες και υπέροχα μυρωδικά σε ένα πιάτο για αμαρτίες.

«Arrabbiata» σημαίνει «θυμωμένη» στα ιταλικά, για αυτό και το γνωστό πιάτο ζυμαρικών ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της καυτερής σάλτσας του με ντομάτα και κόκκινη πιπεριά. Στην παρακάτω εκδοχή, έχουμε προσθέσει και λαχταριστές γαρίδες για έξτρα νοστιμιά. Δοκιμάστε και «θυμώστε» χωρίς τύψεις.

Υλικά
1 πακέτο λινγκουίνι
2κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
1/4κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2κ.σ. έτοιμο λιωμένο σκόρδο
1/2κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
2κ.σ. πολτός ντομάτας
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα, στραγγισμένη
2κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και κρατήστε τα ζεστά.
2. Ζεστάνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλατίστε τις γαρίδες και ρίξτε τις μέσα. Μαγειρέψτε τις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να δείτε πως είναι έτοιμες. Μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ.
3. Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό και το κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετέ τα για 1 λεπτό. Προσθέστε τον πολτό ντομάτας και τα ντοματάκια και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αφήστε τα άλλα 3 λεπτά να σιγοβράζουν ή μέχρι η σάλτσα να πήξει. Βάλτε ξανά μέσα τις γαρίδες και μαγειρέψτε τα όλα μαζί για 1 λεπτό.
4. Προσθέστε τον μαϊντανό στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε μαζί με τα μακαρόνια.