Παραδεισένια γεύση: Μαλλιά αγγέλου με σκόρδο, παρμεζάνα και βότανα

Ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών για μοναδική απόλαυση.

Με τις πένες και τις ταλιατέλες και τις «βίδες» κανείς δεν θυμάται ποτέ ένα από τα πιο ανάλαφρα και γευστικά ζυμαρικά, τα «μαλλιά αγγέλου». Η ακόλουθη συνταγή τους δίνει μεταξένια υφή και μια γεύση που σίγουρα θα σας στείλει στον 7ο ουρανό.

Υλικά
400γρ. ζυμαρικά μαλλιά αγγέλου
αλάτι
1/4 κούπα ελαιόλαδο
2κ.σ. ψιλοκομμένα βότανα όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη
1/4 κούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (ή και περισσότερο ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
1/2 με 1κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βάλτε νερό μαζί με λίγο αλάτι να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όσο βράζει, ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι, τα βότανα και τον μαϊντανό. Σοτάρετέ τα για 1 λεπτό ή μέχρι να είναι έτοιμα και πάρτε τα από τη φωτιά.
2. Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να γίνουν al dente (δεν θέλουν πάνω από 3 λεπτά). Στραγγίξτε τα και ρίξτε κρύο νερό πάνω τους, αλλά κρατήστε τα ζεστά.
3. Βάλτε τα μαλλιά αγγέλου σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε τη σος με τα βότανα από πάνω και ανακατέψτε καλά να πάει παντού. Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατέψτε άλλη μια φορά. Σερβίρετέ τα αμέσως, ζεστά.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ