Ζυμαρικά για ανοιξιάτικες μέρες: Νιόκι, γαρίδες, σπαράγγια και σάλτσα pesto!

Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο γεμάτο χρώμα.

Δώστε ένα twist στο συνηθισμένο πιάτο με τα ζυμαρικά, ρίξτε μέσα λίγα φρέσκα, ζουμερά σπαράγγια, τραγανές γαρίδες και μυρωδάτη σάλτσα pesto, αντικαταστήστε το βαρετό σπαγγέτι με πλούσια, κρεμώδη νιόκι, και μόλις φέρατε την άνοιξη λίγο πιο κοντά.

Υλικά
1 πακέτο νιόκι
4 κούπες (περίπου 500γρ.) σπαράγγια σε φέτες
500γρ. καθαρισμένες γαρίδες, κομμένες σε μπουκίτσες
1 κούπα φύλλα βασιλικού
2κ.σ. ψημένο κουκουνάρι
2κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
2κ.γ. φρέσκος χυμός λεμόνι
2κ.γ. λιωμένο σκόρδο
4κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε άφθονο νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα νιόκι και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 4 λεπτά (όταν είναι έτοιμα θα αρχίσουν να επιπλέουν). Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ρίξτε τα σπαράγγια και τις γαρίδες στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Στραγγίξτε τα και ρίξτε τα στο μπολ με τα νιόκι.
3. Ρίξτε 1κ.σ. νερό, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το λεμόνι και το σκόρδο στο multi και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα του βασιλικού στο μπολ με τις γαρίδες και τα νιόκι, προσθέστε το αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies