Συγκλονιστικά λαζάνια με λουκάνικο, σπανάκι και τυριά

Συνεχίζουμε την εβδομάδα δυνατά, με τα πιο λαχταριστά πιάτα.

Ναι, είναι ακόμα Τρίτη, ναι το Σαββατοκύριακο αργεί. Ε και; Αυτά τα λαζάνια θα σας κάνουν να τα ξεχάσετε όλα, ίσως και το όνομά σας, και θα κάνουν το στομάχι σας τρισευτυχισμένο.

Υλικά
1 πακέτο χοιρινά λουκάνικα, ψιλοκομμένα
12 μεγάλα, πλατιά λαζάνια, βρασμένα και στραγγισμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 βάζο κόκκινη σάλτσα μαρινάρα
1κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 συσκευασίες τυρί ρικότα
1 αβγό, χτυπημένο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κούπες φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε σε ελάχιστο λάδι το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στραγγίξτε τα. Προσθέστε την σάλτσα μαρινάρα και την ρίγανη και αφήστε τα να σιγοβράζουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, αναμείξτε σε ένα μπολ την ρικότα, το αβγό, το 1/4 κούπας παρμεζάνα και το σπανάκι.
2. Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πιρέξ, απλώστε 1 κούπα από τη σάλτσα με το λουκάνικο. Βάλτε από πάνω 3 λαζάνια. Απλώστε το 1/4 του μείγματος με τη ρικότα πάνω από τα λαζάνια και καλύψτε το με 1 κούπα σάλτσα λουκάνικο. Πασπαλίστε με 1/2 κούπα μοτσαρέλα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές. Πασπαλίστε στο τέλος με όση παρμεζάνα έμεινε. Βάλτε το πιρέξ στο φούρνο και ψήστε τα λαζάνια για 40 με 45 λεπτά στους 180C. Αφήστε τα να σταθούν για 10 λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ