Ζυμαρικά με άρωμα Ελλάδας

Ζυμαρικά με άρωμα Ελλάδας

Φέτα, ελιές και ρίγανη είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας και ως Έλληνες που λατρεύουν τα ζυμαρικά, θα μπορέσετε να κάνετε την πιο γευστική και γεμάτη συνταγή με άρωμα ελληνικής υπαίθρου.

Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

600γρ. αρνίσιο κιμά

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

500γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

½ κούπα κόκκινο κρασί

500γρ. σπαγγέτι

100γ. τυρί φέτα

½ κούπα ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε λωρίδες)

½ κούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1.Ζεστένεται το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξύσμα από λεμόνι και αφήστε να γίνουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και βράστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα.

2.Συνεχείστε με την ρίγανη, τις ντομάτες και το κρασί και αλατοπιπερώστε, ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3.Στο μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά που έχετε επιλέξει όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου.

4.Βάλτε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα ή μικρά μπολ, περιχείστε τα με την σάλτσα του κιμά, τρίξτε την φέτα από πάνω, ρίξτε λίγες ελιές, την μέντα και το πιάτο σας είναι έτοιμο.