Αυτά είναι τα πραγματικά μυστικά που χρειάζεσαι για να σου πετύχουν οι δίπλες

Αυτά είναι τα πραγματικά μυστικά που χρειάζεσαι για να σου πετύχουν οι δίπλες

Δίπλες: Το απόλυτο γλυκό των γιορτών, όπως πρέπει να είναι

Ποια μελομακάρονα και ποιοι κουραμπιέδες. Ένα είναι το γλυκό των γιορτών και ένα είναι το γλυκό γενικά. Δίπλες! Τραγανές και μελωμένες, που θα σου κάνουν γλυκιά παρεούλα στον καφέ κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και στον γάμο, στη βάφτιση και σε κάθε χαρούμενο event της ζωής σου.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι καλύτερες δίπλες είναι οι καλαματιανές κι εμείς φτάσαμε στην πηγή, ανακρίναμε την γυναίκα που έχει φτιάξει χιλιάδες δίπλες και ξέρει όλα τα μυστικά και θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις κι εσύ τις καλύτερες δίπλες. Για τη συνταγή stay tuned. Σήμερα, θα δούμε τα μυστικά απόλυτης επιτυχίας:

Πρώτα πρώτα, οι δίπλες δεν θέλουν πολλά και εφεντίζικα υλικά. Αρκεί το τρίπτυχο αλεύρι, αυγά και ζάχαρη.

Έπειτα, ένα κουταλάκι ζάχαρη άχνη μέσα στο μείγμα από τις δίπλες, θα δώσει την έξτρα τραγανότητα που θες στο αγαπημένο σου γλυκό.

Βήμα δεύτερο: Το καλό άνοιγμα της ζύμης με την μηχανή. Μην το βιαστείς, πέρνα το φύλο και 3 και 4 και 5 και 6 φορές από την μηχανή για να γίνει όσο πιο λεπτή η ζύμη.

Κι έπειτα βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Πρόσεξε μόνο να κάψεις καλά το λάδι και να αφήσεις την δίπλα να φτάσει ένα σημείο πριν ροδίσει.

Για να πετύχεις την τενόμακρη τυλιχτή δίπλα, φρόντισε στο τύλιγμα στο τηγάνι να την γυρίσεις όσο πιο σφιχτά μπορείς.

Κι ύστερα ήρθε η ώρα για το μέλωμα. Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό πάνω στο μάτι στην ελάχιστη θερμοκρασία της κουζίνας και οι δίπλες πρέπει να είναι κρύες. Φτιάξε σιρόπι που να επαρκεί με τρία ίσα μέρη, ζάχαρης, νερού και μελιού.

Πρόσεξε το μέλι να είναι γνήσιο για να κόψεις την μυρωδιά του αυγού και να φτιάξεις την πιο λαχταριστή δίπλα.



Ευχαριστούμε την γιαγιά Παναγιώτα για τα μυστικά της!

πηγή φωτό Instagram