Το ροζ παλτό είναι το hero piece του χειμώνα που θα βάλει χρώμα στα looks μας

Ναταλία Κατσακιώρη
Το ροζ παλτό είναι το hero piece του χειμώνα που θα βάλει χρώμα στα looks μας
Photo Credit:Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Το μόνο χρώμα σε παλτό που πρέπει να αγοράσεις φέτος. Ναι, είναι ροζ και μας αρέσει!

Θα σε πάω λίγους μήνες πριν, όταν βλέπαμε τα catwalks για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2022/2023. Ήταν ο περασμένος Ιανουάριος και Φεβρουάριος, όταν μιλήσαμε πρώτη φορά για το Barbiecore, την τάση αυτή που θέλει το ροζ και το φούξια να είναι το απόλυτο χρώμα για κάθε εμφάνιση. Το όνομα του από την αγαπημένη κούκλα των παιδικών μας χρόνων, τη Barbie δεν είναι τυχαίο φυσικά, αφού το ροζ ήταν κατεξοχήν το χρώμα της. Και κάπου εκεί όλες οι stars του πλανήτη, που ακολουθούν πιστά τις τάσεις όπως αυτές παρουσιάζονται στα κορυφαία catwalks, βλέπε τις Kim Kardashian, Megan Fox και Anne Hathaway, άρχισαν να κάνουν total pink εμφανίσεις.

Paris-str-S22-687.jpg

Ροζ και φούξια, ένα δυναμικό δίδυμο, το οποίο φορέσαμε και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, το ροζ και το φούξια ήταν η απόλυτη πρόταση των σχεδιαστών για το φθινόπωρο που διανύουμε και το χειμώνα, που έρχεται. Άρα, εσύ σε τι χρώμα θέλεις να είναι το νέο σου πανωφόρι; Είτε διαθέτεις μεγάλο budget είτε όχι, ένα παλτό είναι μια αγορά που θα χρειαστεί να κάνεις το χειμώνα. Και ενώ κάθε φορά, αν με διαβάζεις. θα ξέρεις ότι επιμένω σταθερά στην αγορά basic κομματιών, τώρα ήρθε η στιγμή να σου προτείνω κάτι σε χρώμα.

New-York-str-S23-1660.jpg

Και όχι οποιοδήποτε χρώμα, αλλά συγκεκριμένα το γλυκό ροζ, το vivid φούξια ή το pastel baby pink. Η Prada έβαψε φούξια τις δερμάτινες καμπαρντίνες της, η Chanel παρουσίασε καρό, cozy παλτό σε ροζ, ο Versace μας έδειξε ultra maxi, φούξια παλτό με 80s ώμους, η Blumarine επένδυσε στα knitwears, ενώ ο Valentino πήγε σε θηλυκά items, σε bright φούξια με μικρή ζώνη στη μέση. Ένα ροζ παλτό, δηλαδή, μπορεί να καλύψει όλα τα στυλ και την αισθητική κάθε γυναίκας, είτε αγαπά τις τολμηρές, updated επιλογές, είτε τα κλασικά tailored shapes. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει σε εσένα και υιοθέτησε την ανατρεπτική τάση του Barbiecore.

Το ροζ παλτό έτσι όπως το είδαμε στα catwalks, στις Fall/Winter 2022/23 συλλογές: