Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Όταν ένα outfit αρκεί για να κάνει τη ζωή πιο όμορφη και εύκολη

Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Όταν ένα outfit αρκεί για να κάνει τη ζωή πιο όμορφη και εύκολη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αυτή την εποχή, ακούμε και διαβάζουμε συχνά για τις τάσεις της μόδας που ξεχωρίζουν το φθινόπωρο και θα κυριαρχήσουν τον χειμώνα. Αλήθεια όμως, όσο και αν το «ψάχνουμε» με τη μόδα, στην πραγματικότητα δεν λαμβάνουμε υπόψη μας δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που αφορούν στην ένδυσή μας. Ποιοι είναι αυτοί; Το να έχουμε στη διάθεσή μας ρούχα που μας προσφέρουν άνεση, ρούχα που δεν μας περιορίζουν και outfits που δεν έχουν δημιουργηθεί με μοναδικό γνώμονα τα fashion trends.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, εμείς ξεχωρίζουμε την adaptive fashion!

Τι ακριβώς είναι η adaptive fashion και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Ουσιαστικά, αφορά σε ρούχα προσαρμοσμένης ραφής, δηλαδή ρούχα που δημιουργήθηκαν συνδυάζοντας τη μόδα και τη λειτουργικότητα, με σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητα ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.


Αποκαλούνται και Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς και εμείς, μάθαμε για αυτά χάρη στη νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης του Skip, μια πρωτοβουλία που ξεχωρίζει γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους στην Ελλάδα με κινητικές δυσκολίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν outfits που αγκαλιάζουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή!


Πιο αναλυτικά, μετά το Κοινωνικό Πλυντήριο που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο καθαρό ρούχο, ήρθε αυτή η νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης του Skip για να διευκολύνει τον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες για να ντυθούν. Σε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, μπορούμε να συνεισφέρουμε και εμείς. Διότι με κάθε αγορά προϊόντων Skip, αποκλειστικά στα super market ΑΒ, το Skip εξασφαλίζει στα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, πρόσβαση σε ρούχα μοντέρνα που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και είναι σχεδιασμένα, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και να ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.

Πίστεψέ μας, το να μην μπορείς να ντύνεσαι μόνη σου το πρωί, «κλέβει» κάτι από την αυτονομία σου! Δοκίμασε απλώς να φορέσεις μια μπλούζα από το κεφάλι με το ένα χέρι ή να βάλεις το τζιν σου ενώ είσαι καθισμένη σε μια καρέκλα για να αντιληφθείς γιατί τα ρούχα προσαρμοσμένης ραφής κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας. Αν αναλογιστείς δε ότι το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αναπηρία, τότε μπορείς να καταλάβεις γιατί η δημιουργία ρούχων προσαρμοσμένης ραφής, είναι μεγάλη υπόθεση για πολλούς.

Από τα μαγνητικά φερμουάρ στα ρυθμιζόμενα ελάσματα και τις μεγάλες τσέπες

Τα καλά νέα είναι πως τελευταία, πολλά μεγάλα fashion brands έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν χρόνια ρούχα προσαρμοσμένης ραφής. Ποια είναι όμως, τα stylish και ταυτόχρονα λειτουργικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα ρούχα προσαρμοσμένης ραφής να ξεχωρίζουν;

Συνήθως τα adaptive clothes είναι εξοπλισμένα με μαγνητικά κουμπιά και φερμουάρ, ρυθμιζόμενα ελάσματα, κλείστρα τύπου velcro, φερμουάρ «του ενός χεριού», επίπεδες εξωτερικές ραφές, πολύ απαλά βαμβακερά υφάσματα και μεγάλες τσέπες. Εκτός από τα στοιχεία που τα κάνουν εύκολα στη χρήση και ασφαλή από ιατρικής άποψης, τα συγκεκριμένα ρούχα, επίσης, ακολουθούν τις τάσεις της μόδας ώστε να είναι κομψά και μοντέρνα.

Γιατί στα γράφουμε όλα αυτά; Για να αποκτήσεις και εσύ την ευκαιρία να κάνεις λίγο πιο εύκολη και όμορφη την καθημερινότητα άλλων ανθρώπων, κάνοντας #SkipTousDiaxorismous μέσα από το πρόγραμμα Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς του Skip! Διότι το να μπορείς να φοράς κάθε πρωί τα ρούχα σου χωρίς κάποια βοήθεια, είναι μεγάλη υπόθεση για πολλούς. Το ίδιο και το να μην αισθάνεσαι αποκλεισμένος από τη μόδα. Ας κάνουμε επιτέλους, λοιπόν, #SkipTousDiaxorismous και ας γίνουμε μέρος αυτής της προσπάθειας!