Τι είναι το «click away» και πώς ακριβώς θα ψωνίζουμε όταν ανοίξουν τα καταστήματα;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τι είναι το «click away» και πώς ακριβώς θα ψωνίζουμε όταν ανοίξουν τα καταστήματα;

To shopping θα είναι λίγο πιο περίπλοκο στην εποχή του Covid-19.

psonia covid

Ακούμε και διαβάζουμε πολύ τις τελευταίες ημέρες για τη νέα «τάξη πραγμάτων» που θα επικρατήσει μετά τη μερική άρση του lockdown και το άνοιγμα των μαγαζιών λιανικής. Τα πράγματα ακόμα και στον τομέα του shopping θα είναι κάπως διαφορετικά σε σχέση με το πώς τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα μπορεί το αγαπημένο μας κατάστημα να ανοίξει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς θα μπορούμε να το επισκεφθούμε ό,τι ώρα θέλουμε και να κάνουμε τα ψώνια μας. Ο όρος που ακούμε πως «συνοδεύει» το άνοιγμα των καταστημάτων είναι «click away». Και εμείς αποκωδικοποιούμε τι ακριβώς σημαίνει.

Σημαίνει πως η γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο ηλεκτρονικό κατάστημα του αντίστοιχου brand ή τηλεφωνικά στο ίδιο το μαγαζί, η παραγγελία θα ετοιμάζεται και ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή, αλλά και αποκλείοντας την πιθανότητα συνωστισμού μέσα στα καταστήματα.

O καταναλωτής θα μπορεί να παραλάβει το πακέτο του στέλνοντας το αντίστοιχο μήνυμα (#2) αλλά και έχοντας μαζί την απόδειξη πληρωμής του προϊόντος (αν αυτό έχει προπληρωθεί μέσω κάρτας) ή το sms από το κατάστημα με την ώρα και την ημέρα του ραντεβού παραλαβής αν αυτό πρόκειται να πληρωθεί με σύστημα POS έξω από το κατάστημα.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα καταστήματα που δεν έχουν online store με τα προϊόντα τους, ούτε κάποια αντίστοιχη σελίδα στα social media (Instagram ή Facebook), ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να δει τι θέλει να παραγγείλει. Και το ερώτημα, μάλλον, θα μας το απαντήσουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες όταν ανοίξουν και πάλι. Ελπίζουμε πολύ πολύ σύντομα.
Δες επίσης: Η Sophie Turner βρήκε τα χειμερινά παπούτσια που θα ενέκρινε το Westeros