Το FBI αποκαλύπτει έγγραφα σχετικά με τον θάνατό του Kurt Cobain, 27 χρόνια μετά

Το FBI αποκαλύπτει έγγραφα σχετικά με τον θάνατό του Kurt Cobain, 27 χρόνια μετά

Επιστολές που βγήκαν στο φως έπειτα από τόσα χρόνια.

Ο θάνατος του Kurt Cobain «μύριζε σαν συνωμοσία» σε ορισμένους fans του και γι΄αυτό ήθελαν απεγνωσμένα το FBI να ανοίξει μια έρευνα σχετικά με τον πρόωρο θάνατό του. Ο frontman των Nirvana πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994.
Οι επιστολές στα αρχεία, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του E! News, σχετίζονται με τη δημόσια αμφιβολία σχετικά με τις περιστάσεις γύρω από τον θάνατο του Kurt Cobain

Kurt Cobain

«Θέλω μόνο να λάβω δικαιοσύνη και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Kurt Cobain, που ανήκε σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται Nirvana, και θεωρώ πως δεν αυτοκτόνησε », έγραψε ένα άτομο στο FBI το 2007.

«Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Kurt Cobain» έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013.
«Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι αφαίρεσε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιφάσεις σε αυτό» συνεχίζει. «Αισθάνομαι... ότι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και αποσιωπηθεί για πολύ καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σας γράφω με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε να ασκηθεί πίεση για επανεξέταση του θανάτου του Kurt Cobain. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις αντιφάσεις γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ» σημειώνει.
Ο αποστολέας εκφράζει φόβους ότι ο δολοφόνος του Kurt Cobain είναι ακόμα εκεί έξω και τώρα, λόγω της σπουδής του αστυνομικού τμήματος και έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλα θύματα.
Το αρχείο περιλάμβανε επίσης δύο πανομοιότυπες απαντήσεις του FBI σε δύο επιστολές του 2006 θαυμαστών του Kurt Cobain,

Ο Cobain αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 1994, αφήνοντας πίσω τη σύζυγο Courtney Love και την κόρη του Frances Bean. «Εκτιμούμε την ανησυχία σας ότι ο Kurt Cobain μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας», δήλωσε ένας πράκτορας σε μια απάντηση που εξηγεί στο FBI ότι δεν είχε δικαιοδοσία να ξεκινήσει έρευνα για δολοφονία. Ο θαυμαστής προέτρεψε το FBI να αναλάβει την υπόθεση ισχυριζόμενος ότι ο Cobain είχε δολοφονηθεί «με ενοχλεί περισσότερο γιατί ο δολοφόνος του είναι ακόμα εκεί έξω». Το αρχείο περιέχει επίσης σελίδες από φαξ του 1997 από εταιρεία παραγωγής που επιβλέπει την τηλεοπτική σειρά «Unsolved Mysteries», δήλωσε ο Rolling Stone, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά ότι το αρχείο είχε δημοσιευτεί.