Στην attrattivo το να ψωνίσεις σε χρόνο dt δεν είναι δοκιμασία, είναι η καθημερινότητα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Στην attrattivo το να ψωνίσεις σε χρόνο dt δεν είναι δοκιμασία, είναι η καθημερινότητα

Δύο κολλητές, μία ευκαιρία για shopping, ένα challenge και η νέα καλοκαιρινή συλλογή attrattivo: όχι δεν είναι φανταστικό σενάριο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεώσουν δύο κορίτσια την γκαρνταρόμπα και τη φιλία τους.

«Ξέρεις ότι πριν από λίγες μέρες ήταν η ‘Best Friends Day’; Όχι, θα έπρεπε; Ξέρεις πως δεν μου πήρες δώρο; Σου έχω πάρει κάποια άλλη στιγμή Γωγώ μου και δεν το θυμάμαι; Άλλο αυτό, μην αλλάζεις θέμα. Ψυχανεμίζομαι πως θες να πας για ψώνια τα οποία όμως δεν θες να πληρώσεις εσύ. Διονυσία θα έπρεπε να ντρέπεσαι, εγώ απλά αναφέρω πως δεν μου έκανες ένα δώρο για την ‘Ημέρα Καλύτερου Φίλου’. Εντάξει, αφού περάσαμε στο παρασύνθημα θα σου κάνω, θα πάμε στα attrattivo και μέσα σε 5 λεπτά θα βρεις το πιο κομψό καλοκαιρινό outfit και εγώ για να δεις πόσο σε αγαπάω παρ'όλη την γκρίνια σου, θα στο κάνω δώρο. Μέσα σε 5 λεπτά… μάλιστα… πες καλύτερα πως δεν θες να μου πάρεις τίποτα, αφού ξέρεις πως παντού κάνω μία ώρα για να αποφασίσω αν μου πάει κάτι και αν το θέλω. Σε ένα κατάστημα attrattivo αυτή η πεποίθησή σου θα αντιστραφεί, αν όχι ‘στο λεπτό’ σίγουρα στο πεντάλεπτο, πάμε στοίχημα; Πάμε! Ωραία, αν κάνεις περισσότερο χρόνο από 300 δευτερόλεπτα θα σου πάρω ό,τι θες, αν βρεις όμως το σύνολο που σου ταιριάζει σε λιγότερο θα μου αγοράσεις και εσύ κάτι. Ξέρεις τι θαυμάζω σε εσένα Διονυσία μου; Την τσαχπινιά μου; Το ότι πάντα βρίσκεις μία αφορμή να κάνεις shopping. A ναι και αυτό!»

Θα ήθελα να γράψω πως ο παραπάνω διάλογος «ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά ονόματα και γεγονότα» αλλά δεν μου αρέσουν τα ψέματα. Και αυτό είναι σίγουρα μία από τις αρετές που εκτίμησε πάνω μου η κολλητή μου, η Γωγώ. Μία άλλη είναι η αίσθηση του γούστου μου και η διάθεση που δείχνω –ειδικά τώρα μετά το τέλος της καραντίνας και του αυτοπεριορισμού- να ομορφαίνω την γκαρνταρόμπα (άρα και τη διάθεση) τη δική μου και των ανθρώπων που αγαπώ. Πράγμα που μπορώ να πετύχω με μία απλή επίσκεψη σε ένα κατάστημα attrattivo.

Mε τη Γωγώ μιλούσαμε τόσο πολύ με Face Time και βιντεοκλήσεις αυτές του μήνες που #μεναμεσπιτι που κατά κάποιο τρόπο δεν αισθάνθηκα την απουσία της. Κάναμε δηλαδή ό,τι κάνουν οι κολλητές: στηρίζουν, εμψυχώνουν, διασκεδάζουν και αγαπάνε η μία την άλλη. Και ψωνίζουν με την πρώτη ευκαιρία, κάνοντας ένα μικρό «δώρο» πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους υπόλοιπους.

Το «challenge», λοιπόν, στο οποίο την προσκάλεσα ήταν λιγότερο δοκιμασία και περισσότερο επιστροφή στην κανονικότητα προ Covid-19 αλλά με προσοχή και υπεύθυνα βήματα. Το shopping στην attrattivo δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά και πολύ ασφαλές, πράγμα που αντιληφθήκαμε με το που μπήκαμε στο κατάστημα και είδαμε τις πολύ ευγενικές κοπέλες με τις μάσκες τους να απολυμαίνουν με ατμό όλα τα ρούχα πριν φτάσουμε εμείς να τα προβάρουμε στο δοκιμαστήριο.

Με αυτόν τον τρόπο όσο εγώ δοκίμασα ethnic deux pieces, cargo pants με ασορτί jackets, maxi shirt dresses και lingerie tops με midi floral φούστες, ήμουν σίγουρη πως για το μόνο που έχω να «ανησυχώ» είναι η τελική μου επιλογή. «Ποιο από όλα θα πάρω», αν και ο προβληματισμός κρατάει για πολύ λίγο, η απάντηση συνήθως είναι «όλα.

Το ίδιο σκέφτηκε –και έπραξε- και η Γώγω όσο δοκίμαζε uber stylish ολόσωμες φόρμες, mini φορέματα σε γήινες αποχρώσεις με κοντό μανίκι, flare jeans με crop tops και slip dresses με μακό μπλουζάκι από μέσα, ένα outfit βγαλμένο από τα 90s αλλά τόσο επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

Η Γωγώ έχασε το στοίχημα γιατί αποφάσισε αμέσως με το που φόρεσε τα ρούχα από τη νέα συλλογή attrattivo S/S 2020 πως «την κολακεύουν όλα και τα χρειάζεται για να ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα, το στυλ και το mood της στην μετά κορονοϊού εποχή.

Εγώ κέρδισα το δώρο της φίλης μου, τρία υπέροχα summer outfits και μία βόλτα μαζί της για shopping «όπως παλιά». Σε πιο ευχάριστη «δοκιμασία» δεν με έχει υποβάλλει κανείς, να τα λέμε και αυτά…
*Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική του φιλοξενία το κατάστημα attrattivo στη Νέα Ιωνία (Λεωφ. Ηρακλείου 328, Νέα Ιωνία, τκ. 142 31).