5 τάσεις στις μάσκες προστασίας που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Μαρία Ροδίτη
5 τάσεις στις μάσκες προστασίας που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Και μπορείς να τις υιοθετήσεις ευθύς αμέσως…

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό έχει γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και γίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους, όταν υπάρχει συνωστισμός. Βλέπεις, πήραμε μεγάλη χαρά ως λαός για τη σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτος και μάλλον χαλαρώσαμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Τα δεδομένα, λοιπόν, αυτήν τη στιγμή λένε ότι η μάσκα μετατρέπεται στο απόλυτο και πιο δημοφιλές αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας και, φυσικά, η μόδα δε θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτό. Ήδη από την αρχή της πανδημίας είδαμε ότι μεγάλοι Οίκοι Μόδας, αλλά και Έλληνες σχεδιαστές, δημιούργησαν υφασμάτινες μάσκες σε διάφορα χρώματα και prints σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο στυλάτη, αλλά και ευχάριστη την καθημερινότητά μας με αυτό το καθόλου βολικό αξεσουάρ.

Και κάπως έτσι αρχίζουν δειλά-δειλά να διαμορφώνονται νέες τάσεις στη μάσκα, τις οποίες θα βλέπουμε κατά κόρον το ερχόμενο φθινόπωρο κι εσύ μπορείς να ανακαλύψεις στην παρακάτω gallery. Σκέψου λίγο… Δεν είναι πιο cool να συνδυάσεις το λεπτό, πλεκτό πουλόβερ σου με μια floral μάσκα; Ή δεν κάνεις αμέσως fashion statement συνδυάζοντας το one color σύνολό σου με την animal print μάσκα σου;

Μπορεί, σε πρώτη ανάγνωση, να σου φαίνεται κάπως περίεργο το γεγονός ότι σιγά-σιγά εμφανίζονται τάσεις της μόδας στις μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, όμως αυτή είναι μια λύση να «αγκαλιάσουμε» περισσότερο αυτό το αξεσουάρ και να το χρησιμοποιούμε πάντα και παντού για να προστατεύσουμε εμάς τις ίδιες, αλλά και τους γύρω μας.

Cover photo: @beurl

Διάβασε ακόμα: 5+1 τρόποι να εντάξεις τις παστέλ αποχρώσεις στα καλοκαιρινά σου σύνολα