10 winter shoes για κομψές εμφανίσεις στο κρύο (που δεν είναι μποτάκια ή sneakers)

Νατάσσα Σχοινά
10 winter shoes για κομψές εμφανίσεις στο κρύο (που δεν είναι μποτάκια ή sneakers)

Loafers, ballets flats, brogues, Mary Janes και 10 σχέδια για να διαλέξεις.

Το καλοκαίρι ήταν ζεστό. Πολύ ζεστό κάποιες μέρες. Σε ανάγκαζε να ψάχνεις τα πιο δροσερά παπούτσια που θα επιτρέπουν στα πέλματά σου να αναπνεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Σανδάλια, πέδιλα και οποιοδήποτε slip-on σχέδιο είχε φυσικά την τιμητική του.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η δροσιά είναι αισθητή. Όχι μόνο τα βράδια αλλά ακόμα και το πρωί που έχεις ετοιμαστεί και έχεις βγει έξω από το σπίτι για να ξεκινήσεις τη διαδρομή για τη δουλειά. Σιγά-σιγά, τα καλοκαιρινά παπούτσια πρέπει να μπουν στα κουτιά τους και σε δευτερεύουσα θέση. Σειρά έχουν τα winter shoes.

(Main photo credits: @ernestanavi)



Δε χρειάζεται να είναι μποτάκια

Ναι, οι μπότες και τα μποτάκια αποτελούν τα κατεξοχήν παπούτσια του καλοκαιριού. Όμως, υπάρχουν πολλά άλλα σχέδια που θα προσφέρουν κομψότητα στις εμφανίσεις σου.

Loafers

Από τη φύση τους πιο work related και chic, ένα ζευγάρι loafers μπορεί σίγουρα να αναβαθμίσει τις εμφανίσεις σου. Είναι ό,τι πρέπει σε περίπτωση που φοράς κοστούμι, ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις ακόμα και με ένα jean για να αφαιρέσεις μερικούς πόντους απλότητας και να προσθέσεις μερικούς επαγγελματισμού.

Το μπλε σακάκι συνδυάζεται με τα πάντα! (+10 κομψές επιλογές για να διαλέξεις)

Ballet flats

Τα ballet flats ή αλλιώς οι μπαλαρίνες αγαπούν τη θηλυκότητα. Το σχέδιό τους αγκαλιάζει πιο «γλυκά» το πόδι, ενώ το κάνει να φαίνεται και πιο μακρύ. Διαχρονικά αλλά πάντα πολύ μοντέρνα στο κατάλληλο σχέδιο.

Brogues

Τα σύγχρονα σχέδια των bogues όχι μόνο δεν είναι παλιακά αλλά κατευθείαν δημιουργούν ένα αποτέλεσμα λες και κατέβηκες από κάποιο catwalk οίκου μόδας. Η διακριτική πλατφόρμα στον πάτο τους δίνει ύψος ενώ το classic κόψιμο στο πάνω μέρος δίνει ένα πιο vintage αποτέλεσμα.

Τα 70s επιστρέφουν στη μόδα - 4 τάσεις που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα

Mary Janes

Μπορεί η αρχική τους έμπνευση να ήταν τα παιδιά και ένα καρτούν των 1900s, όμως, τα Mary Janes γρήγορα έγιναν τα παπούτσια που επέλεγαν πολλές γυναίκες ποικίλων γενιών. Με το χαρακτηριστικό τους λουράκι να αγκαλιάζει το πέλμα, δίνουν μία πιο dreamy και επίσης πιο vintage πινελιά στο look.

Στη συνέχεια θα βρεις και 10 επιλογές σύμφωνες με τα παραπάνω σχέδια παπουτσιών για να διαλέξεις.

winter shoes


Loafers, Migato

winter shoes3


Mary Janes, Tsakiris Mallas

winter shoes4


Ballet shoes, KeepFred

winter shoes5


Brogues, Envie Shoes

winter shoes2


Loafers, NAK shoes

winter shoes6


Ballet shoes, H&M

winter shoes7


Loafers, Mango

winter shoes9

Marks & Spencer

winter shoes10


Brogues, Loewe

winter shoes12

Mary Janes, Asos