Little black dress rules: Πέντε σπάνιες φορές που η Πριγκίπισα Diana φόρεσε το μικρό μαύρο φόρεμα

Ναταλία Κατσακιώρη
Little black dress rules: Πέντε σπάνιες φορές που η Πριγκίπισα Diana φόρεσε το μικρό μαύρο φόρεμα

(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Ακόμα και η βασίλισσα των prints, Diana, υπέκυψε στη γοητεία του little black dress.

Η Πριγκίπισσα Diana ήταν γνωστή στο Βρετανικό λαό, αλλά και στον κόσμο της μόδας, για τα πολύχρωμα ρούχα της και τα all over printed φορέματα και σύνολα που επέλεγε. Γενικότερα τα λαμπερά, bold χρώματα είναι χαρακτηριστικό της βασιλικής οικογένειας, αφού οι σκούρες αποχρώσεις και ειδικά το μαύρο ήταν παλιότερα συνυφασμένο με το πένθος και τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις, που δεν διέθεταν την οικονομική άνεση για να βρουν ποιοτικά υφάσματα.

Έτσι, όταν πρωτοεμφανίστηκε στις ζωές μας και καθόλη τη διάρκεια του γάμου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο τα σύνολα της χαρακτηρίζονταν από χρώμα και έντονα prints και patterns, που έκαναν το signature στυλ της διάσημο στον κόσμο της μόδας, ακολουθώντας φυσικά και τις επιταγές του πρωτοκόλλου.

Παρόλα αυτά, ένα από τα πιο διάσημα φορέματα της ήταν το μαύρο «revenge dress», δηλαδή το φόρεμα της Ελληνίδας σχεδιάστριας Christina Stambolian, το οποίο και φόρεσε η Diana τον Ιούνιο του 1994, στο καλοκαιρινό πάρτι της Serpentine Gallery. Εκείνη τη βραδιά επρόκειτο να παιχτεί στην τηλεόραση μία εκπομπή, που θα επιβεβαίωνε την απιστία του Πρίγκιπα Charles με την Camilla Parker-Bowles. Και η Diana ήθελε να δείχνει τέλεια.

CORRECTION Britain Diana Fashion For Today

(AP Photo/File)

1997 AP

Όπως έχει δηλώσει η στυλίστρια της εκείνη την περίοδο, Anna Harvey, το συγκεκριμένο φόρεμα υπήρχε στην ντουλάπα της Diana για καιρό, αλλά η ίδια το θεωρούσε αρκετά τολμηρό για να το φορέσει σε κάποια δημόσια εμφάνιση. Έτσι, εκείνη το βράδυ, αφού πρώτα έβαλε μία δημιουργία του αγαπημένου της Gianni Versace, διάλεξε τελικά το τολμηρό of shoulder ασύμμετρο φόρεμα της Stambolian, συνδυάζοντας το με ένα μαργαριταρένιο τσόκερ, μαύρες γόβες και μαύρο καλσόν. Ο τύπος, φυσικά, την επόμενη μέρα την αποθέωσε.

Στην περίπτωση της Πριγκίπισσας Diana το little black dress δήλωσε και την μετάβαση σε μία νεά φάση ζωής, στην απελευθέρωση της από τα δεσμά του βαισλικού θεσμού και στην περίοδο που δεν δίστασε να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό της, το στυλ και το sexiness.

5 σπάνιες εμφανίσεις της Πριγκίπισσας Diana με little black dress:

Britain Diana's Dress

9 Μαρτίου1981, Η Diana με ένα μαύρο φόρεμα από ταφτά στην πρώτη επίσημη εκδήλωση που παραβρέθηκε ως αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Charles, (AP Photo/Peter Skingley, pool, file)

Diana In Edelstein Dress

H Diana σε θεατρική πρεμιέρα με δημιουργία του σχεδιαστή Victor Edelstein, (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Britain Fashion Diana Dresses

9 Νοεμβρίου1985 , Η Diana χορεύει με τον John Travolta σε πάρτι του Λευκού Οίκου στην Washington, (Ronald Reagan Library via AP, File)

Diana In Jacques Azagury Design

Η Diana την 1η Ιουλίου1997, την ημέρα των γενεθλίων της με φόρεμα δια χειρός Jacques Azagury. (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Diana Moscow

Στη Μόσχα, σε επίσημη επίσκεψη, (Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)