#PFW: H σύγχρονη αμαζόνα της Chanel είναι η γυναίκα που υμνεί την ελευθερία της με το στυλ της

Διονυσία Καλαποθαράκου
#PFW: H σύγχρονη αμαζόνα της Chanel είναι η γυναίκα που υμνεί την ελευθερία της με το στυλ της

«Επιθυμία, ενέργεια, η επίτευξη του απόλυτου»: όσα πρέσβευε η Gabrielle Chanel με τη ζωή και το έργο της, μετουσιώνονται σε μία συλλογή ρούχων και αξεσουάρ.

08 FW 2020 21 RTW show Finale pictures 8 copy
01 FW 2020 21 RTW Decor pictures by Olivier Saillant

H Virginie Viard, η επόμενη Creative Director του Οίκου Chanel μετά τον αείμνηστο Karl Lagerfeld, ήταν σαφής: «Ήθελα η πρώτη μου ready-to-wear- συλλογή για τη σεζόν F/W 2020-2021 και τον εμβληματικό, γαλλικό Οίκο Μόδας, να ήταν απλή, γεμάτη καθαρή ορμή και τόλμη. Κομμάτια ρομαντικά που ξεφεύγουν από τα κλισέ floral και ρούχα που μπορούν να σου γεννήσουν συναισθήματα χωρίς ‘φαμφάρες’ και εκκεντρικά, διακοσμητικά στοιχεία.» Και βλέποντας αναλυτικά τα looks στην παρακάτω gallery αντιλαμβανόμαστε ότι πέτυχε τον στόχο της στο 100% του.

Η σχεδιάστρια παρουσίασε στον κατάμεστο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Palais Royal, μία συλλογή επηρεασμένη από τις αρχές περί ελευθερίας και ρομαντισμού της ίδιας της Gabrielle Chanel, από την ταινία «Les Biches» (1968) του Claude Chabrol, από το ιππικό στυλ που λάτρευε ο Karl Lagerfeld -μία φωτογραφία του με ριγέ κοστούμι και μπότες ιππασίας ήταν κρεμασμένη πάνω από το γραφείο της Viard- και από όλα όσα θα ήθελαν να φοράνε οι γυναίκες του σήμερα, οι «σύγχρονες Αμαζόνες» των πόλεων.

H ready-to-wear collection του Οίκου Chanel για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020/21 «σχεδόν δεν φορέματα, μόνο καζάκες, jockey καπέλα, κοστούμια και σακάκια. Μπότες ιππασίας, παντελόνια με studs και volume tops», εξηγεί η Creative Director. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν είναι το κλασικό μαύρο και άσπρο (σήμα κατατεθέν του Fashion House) αλλά και το απαλό πράσινο και το iconic pink που αγαπούσε ο Lagerfeld. Statement ζώνες και oversized κοσμήματα ολοκληρώνουν τo new equestrian style που αποθεώνει μέσα από τις δημιουργίες της η Viard δίνοντας μία φρέσκια, νεανική μα απόλυτα «Chanel» προσέγγιση στη καινούργια εποχή που έχει ξεκινήσει για τον εμβληματικό Οίκο Μόδας μετά τον θάνατο του Karl. Μία εποχή που συνεχίζει, με κάθε της look, να υμνεί την ελευθερία και την κομψότητα.
Δες επίσης: #PFW: Tο δυστοπικό σύμπαν του Balenciaga «έβαλε φωτιά» στην Εβδομάδα Μόδας