Λεκές από κραγιόν στα ρούχα σου; Yπάρχουν 4 διαφορετικοί τρόποι να τον αφαιρέσεις

Λεκές από κραγιόν στα ρούχα σου; Yπάρχουν 4 διαφορετικοί τρόποι να τον αφαιρέσεις

Kαι είναι όλοι απλοί και εύκολοι.

GettyImages 511425076

Επειδή πάνω από όλα είμαστε κοκέτες το κραγιόν μας θα το βάλουμε το πρωί που θα πάμε στο γραφείο και θα το ανανεώσουμε και στη διάρκεια της ημέρας. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή εκτός από τα εντυπωσιακά χείλη, «να έχουμε να κάνουμε» και με κάποιον εξίσου «εντυπωσιακό» λεκέ που θα δημιουργηθεί πάνω στα ρούχα μας από το αγαπημένο μας lipstick. Eίτε είναι κόκκινο της φωτιάς, είτε κάποια γήινη απόχρωση το «ενοχλητικό σημάδι» που μπορεί να δημιουργηθεί πάνω στα ρούχα μας είναι ένα και αφαιρείται με τους 4 τρόπους παρακάτω. Διάλεξε ποιος σου είναι πιο εύκολος και υιοθέτησέ τον την επόμενη φορά που ένας αντιαισθητικός λεκές από κραγιόν «προσγειωθεί» πάνω στο αγαπημένο σου κομμάτι.

GettyImages 631878358

# Με φυτίνη
Αλείφεις λίγη πάνω στο επίμαχο σημείο, το αφήνεις για μία ώρα να ξεραθεί και μετά το βάζεις στο κανονικό του πρόγραμμα πλύσης.
# Με λακ
Ψέκασε πάνω στον λεκέ και άφησέ το για ένα τέταρτο. Μετά βουτάς το σημείο σε έναν κουβά με ζεστό νερό και το τρίβεις ελαφριά. Το ζεστό νερό βοηθάει στο να μην απλωθεί το κραγιόν σε όλο το ρούχο. Στη συνέχεια πρέπει να συμβουλευτείς την ετικέτα φροντίδας του ρούχου και να το βάλεις στο πλυντήριο, στην κατάλληλη θερμοκρασία πλυσίματος.
# Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Άπλωσε μία υφασμάτινη πετσέτα πάνω σε μια επίπεδη και βάλε το λερωμένο ρούχο πάνω στην πετσέτα. Ρίξε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων στον λεκέ και άφησε το να παραμείνει έτσι για 10 λεπτά. Με μία άλλη, καθαρή πετσέτα πιέζεις μετά την λεκιασμένη περιοχή. Αυτό θα αναγκάσει το απορρυπαντικό να απορροφηθεί από το ρούχο. Στη συνεχεία το βάζεις στο πλυντήριο σε όσο πιο ζεστή θερμοκρασία μπορείς και σου επιτρέπει η σύνθεσή του, ώστε να είσαι σίγουρη ότι απομακρύνθηκαν εντελώς και τα υπολείμματά του.
# Με γάλα
Βουτάς το σημείο με τον λεκέ σε μία λεκάνη με ζεστό γάλα και μετά το πλένεις στους 60 βαθμούς. Σε περίπτωση που είναι ευαίσθητο το ρούχο θα πρέπει πρώτα να το βουτήξεις στο γάλα, μετά να βάλεις πάνω του λίγες σταγόνες απορρυπαντικού υγρού πιάτων, να το αφήσεις και 1-2 ώρες, και μετά να το πλύνεις στους 40 βαθμούς. Αν έχει μείνει ακόμα και μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο κάποιο ακόμα υπόλοιπο του λεκέ, πρέπει να το τρίψεις ελαφριά με λίγο οινόπνευμα και να το αφήσεις να στεγνώσει στον φυσικό αέρα.
Δες επίσης: Ring a belt? 8 τάσεις στις ζώνες που θα φοράμε όλες αυτόν τον χειμώνα