Tελικά πρέπει να φοράμε σουτιέν όσο βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι;

Tελικά πρέπει να φοράμε σουτιέν όσο βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι;

Είναι ωραία αυτή η αίσθηση απελευθέρωσης, αλλά είναι και «σωστή» για την υγεία μας;

H ρούτινα μας έχει αλλάξει κατά πολύ, τόσο η επαγγελματική -για όσες έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι- όσο και η προσωπική. Σταματάς δραστηριότητες και ξεκινάς νέες, που μπορείς να κάνεις εντός σπιτιού. Σε όλη αυτή όμως τη καινούργια πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η εμφάνισή σου μπορεί να είναι casual. Yπερβολικά casual. Δεν υπάρχουν dress codes, δεν πρέπει να αλλάξεις blazer για να μην «πηγαίνεις με τα ίδια κάθε μέρα στη δουλειά» και -για να έρθουμε σε πιο ‘εσωτερικά’ θέματα- δεν είσαι αναγκασμένη ούτε να φοράς σουτιέν κάτω από το φούτερ σου, ενώ εργάζεσαι στο τραπέζι του σαλονιού σου. Αυτή η αίσθηση απελευθέρωσης όμως σου κάνει όσο καλό νομίζεις;

δ

Η απάντηση είναι όχι. Και τεκμηριώνεται με πολλούς λόγους. Αρχικά δεν είναι σωστό για τη διατήρηση της σφριγυλότητας του μαστού να μην φοράς στηθόδεσμο για πολλές, συνεχόμενες μέρες. Σε ένα φάσμα χρόνου το μπούστο μπορεί να χάσει το «σχήμα του» και να μην είναι τόσο «στητό» όσο πριν την καραντίνα.

Photo Credit: Unsplash
Επίσης η στάση σώματος όσο δουλεύεις από το σπίτι είναι σαφώς πολύ χειρότερη από αυτήν που είχες στο γραφείο. Δεν έχεις ειδικά διαμορφωμένες καρέκλες και τραπέζια με το «κατάλληλο» ύψος για να δουλεύεις στην τραπεζαρία σου, με αποτέλεσμα να σκύβεις περισσότερο από όσο ίσως πρέπει για την πλάτη σου. Αυτό επηρεάζει και το ντεκολτέ σου, το οποίο καλό θα είναι να υποστηρίζεται από τη στήριξη ενός σουτιέν όσο εσύ προσπαθείς να βρεις μία στάση που να μην επηρεάζει αρνητικά την μέση και την πλάτη σου.

Τέλος το να φοράς σουτιέν, όσο μικρό και ασήμαντο και αν σου φαίνεται, σου προσφέρει μία αίσθηση κανονικότητας και αυτό μόνο καλό κάνει στην ψυχολογία και στη διάθεσή σου. Μπορεί, λοιπόν, να νιώθεις πιο «ελεύθερη» χωρίς αυτό αλλά είσαι λιγότερο ο εαυτός σου και αυτό στη συγκεκριμένη περίοδο, δεν είναι απαραίτητα καλό.
Δες επίσης: Queen Team: «Ξέρω τι αγόρασες online μέσα στην καραντίνα...»