Οδηγός αγοράς: 10 midi printed φούστες για να βάλεις στη wish list της εβδομάδας

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 midi printed φούστες για να βάλεις στη wish list της εβδομάδας
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Prints και χρώματα απογειώνουν το πιο θηλυκό κομμάτι της ντουλάπας μας.

Το κεφάλαιο φούστα φέτος έχει πάρει άλλη διάσταση από τη συνηθισμένη. Και το εννοώ με αυτό; Αρχικά, ναι μεν οι γυναίκες φοράνε φούστες διαχρονικά, από την άλλη το 2022 φαίνεται ότι είναι η σεζόν που θα τις αποθεώσεις. Αυτό που είδαμε, όμως, στα catwalks ήδη από το 2021 για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022, ήταν πως τα μήκη έφτασαν κυριολεκτικά στα άκρα. Είτε απίστευτα κοντές φούστες, βλέπε τα micro minis των Miu Miu, Prada, Versace και Diesel, ή ultra maxi, όπως οι denim φούστες από Acne Studios, Coperni και Jacquemus.

Έτσι, σίγουρα και εσύ (όπως και εγώ) θα έκανες ήδη μία βόλτα στα αγαπημένα σου καταστήματα και θα πρόσθεσες στη ντουλάπα σου ένα νέο item, mini ή maxi, ανάλογα με το στυλ και το χαρακτήρα σου. Ας ξεχάσουμε, όμως, για λίγο τις τάσεις και ας επικεντρωθούμε στα κλασικά και αγαπημένα pieces, αυτά που φοράμε σε κάθε περίσταση και που η άνεση τους δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε νεοφερμένο trend. Μιλάω φυσικά για τις midi printed φούστες μας, ένα ρούχο που αναδείχθηκε πλέον δικαιωματικά σε fashion staple.

midi-printed-skirts-summer-(4).jpg

Ας είμαστε ειλικρινείς: πιο βολικό μήκος από το midi δεν υπάρχει. Ειδικά όλες αυτές οι midi φούστες με το χαρακτηριστικό σκίσιμο στο πλάι, διευκολύνουν την κίνηση, είναι δροσερές και ανάλαφρες, χωρίς να ανησυχείς για το αν φαίνεται κάτι παράξενο πάνω σου, πώς θα καθίσεις και όλα αυτά τα κλασικά, γυναικεία, στερεοτυπικά ζητήματα, τα οποία είναι όμως πέρα για πέρα πραγματικά.

midi-printed-skirts-summer-(1).jpg

Tiered, sarong, λινές, με σκίσιμο ή με βολάν, οι printed midi φούστες είναι οι stars των everyday looks μας και η ποικιλία που θα βρεις στην αγορά είναι τεράστια. Τόλμησε να επενδύσεις σε ένα κομμάτι με satin like ύφασμα, σε στυλ sarong ή πήγαινε σε μία versatile επιλογή με ρομαντικό floral μοτίβο. Για το καλοκαίρι θα σου πρότεινα να τολμήσεις ίσως και ένα πιο bold pattern με exotic/tropical print ή και το ενημερωμένο zebra, που φέτος μάλιστα θα το βρεις σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και παραλλαγές, πέρα από το κλασικό black and white.

Best buys: