Ωδή στον John Galliano

Μπορεί αυτό το βίντεο να είναι ατάκτως συρραμμένα πλάνα από τις παρουσιάσεις των συλλογών του iconic σχεδιαστή John Galliano και σκηνοθετικά να μην είναι αριστούργημα είναι, όμως, από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς ενός πραγματικού καλλιτέχνη.

Μετά την απογοήτευση μας, όταν μάθαμε για την αποπομπή του John Galliano τόσο απ' τον οίκο Dior όσο και από τον δικό του ομώνυμο οίκο, είδαμε προχτές την παρουσίαση της συλλογής του maison Dior απ' τον προσωρινό διάδοχό του και καταλάβαμε πόσο αισθητή είναι η απουσία του δημιουργικού του πνεύματος από το χώρο της μόδας.

Βλέπετε, για τον John Galliano, ευτυχώς, μόδα δεν είναι μαζικές πωλήσεις, δημόσιες σχέσεις και βαρετά shows αλλά αστείρευτη δημιουργικότητα που κάνει ένα ρούχο να είναι μοναδικό, χαρακτηριστικό της συλλογής που ανήκει και προπαντός επιθυμητό.

Μέσα από αυτό το βίντεο βλέπουμε πλάνα από τις συλλογές των τελευταίων δέκα χρόνων που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο iconic σχεδιαστής, ως ένα φόρο τιμής στο μεγαλείο του ταλέντου του.