Περίοδος διαγωνισμάτων; 3 + 1 μυστικά για μεγαλύτερη απόδοση στο σχολείο

Ερμιόνη Σαρρή
Περίοδος διαγωνισμάτων; 3 + 1 μυστικά για μεγαλύτερη απόδοση στο σχολείο

Δυνατά μυαλά και γερά παιδιά

Σε λίγες ημέρες τελειώνει το τρίμηνο και τα παιδιά σας τρέχουν και δε φτάνουν (και εσείς μαζί βέβαια). Το άγχος είναι μεγάλο και προσπαθούν να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν ψηλά. Όλοι έχουμε περάσει από τη θέση αυτή και καταλαβαίνουμε. Επειδή, λοιπόν, χρειάζεται να έχουν δυνατό μυαλό και να ακούσουν τα συγχαρητήρια της δασκάλας, δείτε μερικά μικρά μυστικά για την... απόδοσή τους.

Φυσική δραστηριότητα: Είναι οι μέρες που το παιδί σας κάθεται στο γραφείο του και δε σηκώνεται πριν να έρθει η ώρα του ύπνου. Θεωρεί, πως αν αφήσει το διάβασμα για την προπόνηση του μπάσκετ ή το μάθημα του μπαλέτου, την επόμενη μέρα δε θα γράψει καλά. Οι έρευνες όμως, δείχνουν το αντίθετο. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σχολική του επίδοση και το ίδιο το παιδί να αισθάνεται ευτυχισμένο. Προτρέψτε το, λοιπόν, να κάνει ένα διάλειμμα και να φορέσει τα... αθλητικά του.

Φροντίστε τη διατροφή του: Η επιτυχία κρύβεται μέσα στο.. πιάτο του. Η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων βοηθάει στην εγρήγορση του μικρού σας πρίγκιπα ή της γλυκιά σας πριγκίπισσας. Γεμίστε το ψυγείο σας με φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια και μην ξεχάσετε να του ετοιμάσετε ένα ωραίο σάντουιτς ή να του ψήσετε μία σπανακόπιτα. Θα σας λατρέψει και φυσικά την επόμενη ημέρα θα... σκίσει. Και για να μην το ξεχάσουμε, μάθετε πως το ρόδι ειδικά κρίνεται θαυματουργό για κάτι τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις!

Πράσινο τσάι για τη... μνήμη: Μπορεί μέχρι τώρα να το είχατε συνδεδεμένο με την απώλεια κιλών, αλλά δεν είναι και η μοναδική του ιδιότητα. To πράσινο τσάι κινητοποιεί τον εγκέφαλο και βελτιώνει τη μνήμη. Οι κατεχίνες που περιέχει θα βοηθήσουν τον αγχωμένο μαθητή του σπιτιού σας να έχει διάθεση και φυσικά να μην... εξοντωθεί.

Μαύρη σοκολάτα.... η αναγκαία: Ένα μικρό κομμάτι την ημέρα... την αποτυχία κάνει πέρα (το αλλάξαμε λίγο). Η συγκεκριμένη σοκολάτα ενισχύει τη συγκέντρωση και φυσικά θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στο μικρό σας μαθητή.

Διαβάστε ακόμα:

5 τροφές-σύμμαχοι στην προσπάθειά σας να μείνετε έγκυος

Τα «πρέπει» και τα... «μη» μίας εγκυμοσύνης!