Ο πρώτος χρόνος της Αθηνάς Οικονομάκου στον ρόλο της μαμάς: Όσα έχει εξομολογηθεί

Πατούλια Κατερίνα
Ο πρώτος χρόνος της Αθηνάς Οικονομάκου στον ρόλο της μαμάς: Όσα έχει εξομολογηθεί

Η Αθηνά είναι η μαμά του Μάξιμου και δεν το χορταίνει

Στις 14 Μαρτίου 2018 η Αθηνά Οικονομάκου έγινε μαμά για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο το γιο της Μάξιμο, καρπό του έρωτα και γάμου της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο.

Πέρασαν δώδεκα μήνες, στους οποίους η γλυκιά ηθοποιός απέδειξε πως μπορεί να είναι η πιο cool μαμά και συνάμα να μπορεί να συνδυάσει την δουλειά της με τον πιο σημαντικό ρόλο, εκείνον της μητρότητας.
Άγρυπνες νύχτες με το Μάξιμο στη μέση του κρεβατιού, βραδινές βόλτες στη Μύκονο με το γιο της, στην παραλία με το αγόρι της και πολλά χαμόγελα είχε ο πρώτος αυτός χρόνος για τη νέα χαζομαμά.

Τι έχει πει όμως η ίδια η Αθηνά για τον γιο της;

«Το μωρό είναι μια μείξη και των δύο. Εγώ πιστεύω ότι έχει τα χαρακτηριστικά μου, αλλά οι εκφράσεις του είναι του Φίλιππου.
Ο μπαμπάς μας, όπως βλέπεις, δείχνει φωτογραφίες από τη δική του παιδική ηλικία και ισχυρίζεται ότι το παιδί είναι κλώνος του».

«Η επόμενη εκδρομή θα είναι εντός Ελλάδος. Γιατί είναι πιο εύκολο. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει να αφήσω το μωρό και να πάω ταξίδι με τον Φίλιππο. Ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι μαζί με το μωρό. Είναι δύσκολο να το αφήσουμε. Οπότε το επόμενο θα είναι εντός».

«Όταν γίνεσαι μαμά καταλαβαίνεις και δικαιολογείς πολλά πράγματα της μητέρας σου και των γονιών σου. Αλλάζει ξαφνικά ο τρόπος σκέψης σου και πολλά πράγματα που έλεγες «εγώ δεν θα το κάνω ποτέ αυτό» τα βρίσκεις μπροστά σου».

«Ανησυχώ για το αν, πότε και πόσο θα φάει το μωρό μου, που δεν το λες και “φαγανό”, όπως ανησυχούσε η μητέρα μου για μένα μέχρι που μεγάλωσα. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αντιδρά όπως εκείνη. Και επειδή στο θέμα του φαγητού μοιάζω κι εγώ με τον Μάξιμο, νιώθω ότι ξανά ζω την ίδια ιστορία με αντεστραμμένους ρόλους».

«Ως χαρακτήρας, μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι ένα παιδί με πολύ υψηλή αντίληψη, χαρούμενο και επικοινωνιακό. Όταν, βέβαια, κάτι τον ενοχλεί γίνεται και αντιδραστικός. Τώρα, ποια στοιχεία έχει πάρει από ποιον».