Πώς κατάφερα να προλάβω τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Πώς κατάφερα να προλάβω τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Ραγάδες. Η πρώτη φορά που μπήκαν στη ζωή μου ήταν λίγο πριν γίνω 16 ετών.

Μέχρι τότε η επιδερμίδα μου ήταν αψεγάδιαστη όμως, μία απότομη απώλεια βάρους λόγω των σωματικών αλλαγών που συμβαίνουν σε κάθε κορίτσι κατά τη διάρκεια της εφηβείας, έμελλε να αλλάξει την όψη του δέρματός μου -όπως αποδείχθηκε- για πάντα.

Με τον καιρό οι ραγάδες στους γλουτούς και τους μηρούς μου έγιναν λευκές και μπορεί να έμαθα να ζω με αυτές, αλλά ποτέ δεν έπαψαν να με ενοχλούν. Ωστόσο, ήταν λίγο αφότου πληροφορήθηκα πως θα έφερνα στον κόσμο το πρώτο μου παιδί όταν οι ραγάδες επέστρεψαν. Διότι γνωρίζοντας το σώμα μου, αλλά και το γεγονός ότι υπήρχε και πρόβλημα κληρονομικότητας στις γυναίκες της οικογένειάς μου, δεν μπορούσα παρά να σκέφτομαι συνεχώς ότι με την εγκυμοσύνη, θα έκαναν την εμφάνισή τους στο στήθος, το στομάχι, αλλά και τα μπράτσα μου.

Σίγουρα ο ερχομός του παιδιού είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Όμως γιατί να μην έκανα ό,τι μπορούσα προκειμένου να διατηρούσα την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μου; Γιατί να μην έβρισκα το καλύτερο έλαιο ειδικής περιποίησης δέρματος για την αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων;

Βλέποντας δε το πόσο επηρέαζε το θέμα των ραγάδων πολλές φίλες και συναδέλφους μου οι οποίες είχαν γίνει μανούλες, δεν μπορούσα να μη προβληματιστώ. Αισθάνθηκα, λοιπόν, την ανάγκη να βρω μία λύση για να κάνω τις ραγάδες του παρελθόντος να εξασθενίσουν και να αποτρέψω το ενδεχόμενο να αποκτήσω περισσότερες από τις ομολογουμένως ενοχλητικές αυτές γραμμές.

Ιδού, λοιπόν, μερικά πολύτιμα tips που με βοήθησαν εντέλει να κρατήσω το πρόβλημα των ραγάδων μακριά και τα οποία αξίζει να ακολουθήσεις, ακόμη και αν δεν είσαι έγκυος.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr