Γιατί είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της κύησης;

Γιατί είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της κύησης;

«Μητρότητα» ή αλλιώς, ένα νέο, υπέροχο «ταξίδι» γεμάτο αγάπη, φροντίδα, ανιδιοτέλεια, το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα απαιτητικό!

Πρόκειται για μία κατάσταση που επιφέρει αλλαγές τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε βιολογικό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο ζωής της μέλλουσας μητέρας, η οποία φροντίζει από την αρχή της κύησης για τις ανάγκες του μωρού της.

Οι ανάγκες του εμβρύου κατά την περίοδο της κύησης είναι αρκετές και η πιο σημαντική από αυτές είναι η σωστή θρέψη, αφού τα θρεπτικά συστατικά που θα λάβει το έμβρυο από τη μητέρα του, είναι αυτά που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή του μετέπειτα. Ακριβώς για αυτό, μία κατάλληλα προσαρμοσμένη δίαιτα, ειδικά διαμορφωμένη σύμφωνα με τις ανάγκες της εγκυμοσύνη κρίνεται απαραίτητη, όμως δεν είναι πάντα επαρκής, καθώς η κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών του εμβρύου, αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή δίαιτα, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο ότι ο οργανισμός της μητέρας επιβαρύνεται, με αποτέλεσμα το μωρό να στερείται μερικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτείνεται η συμπλήρωση της διατροφής με ειδικά σκευάσματα, τα οποία διαθέτουν την ιδανική σύνθεση για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών της εγκυμοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, το Iofolen είναι ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, σχεδιασμένο για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών της μητέρας αλλά και του μωρού της, κατά τη διάρκεια της κύησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr