Τα μεγάλα μη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γωγώ Φούντα
Τα μεγάλα μη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να εξελιχθούν όλα ομαλά;

Η εγκυμοσύνη είναι από τις ομορφότερες και πιο ιδιαίτερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι όμως και μία περίοδος που απαιτεί πολλή προσοχή έτσι ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Εδώ σας έχουμε κάποιες συνήθειες τις οποίες καλό θα ηταν να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εκκυμοσύνης.

1) Κάπνισμα: Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλέι στένωση των αγγείων μειώνιντας με αυτό τον τρόπο την ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στο έμβρυο με αποτέλεσμα να μην τρέφεται σωστά.

2) Αλκοόλ: Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης διαπερνά τον πλακούντα και είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και το έμβρυο με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα όρασης, ακοής ακόμα και κατανόησης.

3) Καφές: Η λήψη καφείνης σε λογικά ποσοστά δεν επηρεάζει το έμβρυο. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η κατανάλωση πάνω από 8 φλιτζανιών ημερησίως πολύ πιθανό να οδηγήσει ακόμα και σε αποβολή.

4) Μαλακά και μπλε τυριά: Τα συγκεκριμένα τυριά είναι πιθανό να αναπτύξουν βακτήρια τα οποία ονομάζονται λιστέρια. Η λιστερίωση, όπως ονομάζεται η προσβολή από λιστέρια, μπορεί να προκαλέσει αποβολή ακόμα και το θάνατο του εμβρύου, κάτι που όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο.

5) Ωμά ή λίγο μαγειρεμένα αυγά: Η σαλμονέλα, το βακτήριο που περιέχουν, μπορεί να μη βλάπτει το έμβρυο αλλά προκαλεί έντονους πόνους στην κοιλιά και αφυδάτωση της γυναίκας, κάτι που δεν είναι και ιδιαιτέρως ευχάριστο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.