Διαβήτης και εγκυμοσύνη: Red alert!

Διαβήτης και εγκυμοσύνη: Red alert!

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα!

Tα τελευταία χρόνια ο διαβήτης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στις έγκυες γυναίκες. Ο διαβήτης της κύησης όπως ονομάζεται είναι μια ιδιαίτερη μορφή διαβήτη και πλήττει τη σύγχρονη γυναίκα που εργάζεται πολλές ώρες και δεν τρέφεται σωστά ενώ πολύ μεγαλύτερη είναι η συχνότητά του στις παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες.

Δεν συνδέεται με τους τύπους διαβήτη 1 και 2, ενώ εκδηλώνεται συνήθως μεταξύ της 24ης και 28ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Με την κατάλληλη θεραπεία συνήθως εξαφανίζεται μετά τη γέννηση του παιδιού. Ο διαβήτης κύησης μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο υπάρχει και προδιάθεση που μπορεί να συμβάλει στη βέβαια ανάπτυξη του όπως αν υπάρχει άλλη γυναίκα στην οικογένεια με διαβήτη ή αν έχει εκδηλωθεί η νόσος και σε προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Ο κίνδυνος μεγαλώνει για τις γυναίκες που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά μετά τα 40, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που πρόκειται να γεννήσουν παιδιά με μεγάλο βάρος ή όσες είχαν αυτόματες αποβολές παλαιότερα.

Νελλυ

Διαβάστε ακόμη:


Εγκυμοσύνη και ταξίδια: Συνδυάζονται;

Λοχεία και τριχόπτωση: Πότε θα σταματήσετε να χάνετε τα μαλλιά σας;

Η δύσκολη σχέση μητριάς - παιδιού