«Τι είναι αυτά τα σημάδια στο δέρμα μου;»

«Τι είναι αυτά τα σημάδια στο δέρμα μου;»

Ορατές αλλαγές του σώματος κατά την εγκυμοσύνη- και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Αν, μαζί με τα ευχάριστα και την κοιλίτσα σας που μεγαλώνει καθημερινά, βλέπετε και στο δέρμα σας σκουρόχρωμες κηλίδες, κιρσούς ή χαλάρωση σε μεμονωμένα σημεία, μην αγχώνεστε. Όσο δυσάρεστα είναι αυτά τα συμπτώματα, είναι και εξίσου φυσικά, αφού η ισορροπία του σώματός σας αλλάζει καθημερινά.

Οι σκουρόχρωμες κηλίδες οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή μελανίνης, ενώ οι κιρσοί και άλλες μεταβολές του εύρους των φλεβών οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή του αίματος, λόγω της εγκυμοσύνης. Όσον αφορά το χαλαρό δέρμα, σε μεμονωμένα σημεία του σώματος, αυτή οφείλεται αφενός μεν στην τριβή, αφετέρου στις ορμόνες που, όπως ήδη γνωρίζετε, βρίσκονται σε υπερλειτουργία.

Όσον αφορά την αντιμετώπισή τους, τα καλά νέα είναι ότι οι ενοχλητικοί κιρσοί κατά πάσα πιθανότητα, θα φύγουν από μόνοι τους, μετά τον τοκετό, παρότι μπορεί να μην εξαφανιστούν εντελώς. Για να μειώσετε, όσο περισσότερο γίνεται τις κηλίδες μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακή κρέμα ενώ, εάν το χαλαρωμένο δέρμα σας ενοχλεί, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβήτης και εγκυμοσύνη: Red alert!
Τρώγοντας για δύο: Η αλήθεια πίσω από τον μύθο
Τρία πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη σας