Φάκελος νέα μαμά: Συμβουλές για σωστή αποστείρωση

Φάκελος νέα μαμά: Συμβουλές για σωστή αποστείρωση

Γιατί η αποστείρωση είναι το Α και το Ω

Το μόνιμο άγχος των γονέων είναι η υγεία του μωρού τους και όχι άδικα, αφού τα βρέφη είναι αρκετά επιρρεπή σε ασθένειες. Βασικοί ύποπτοι που μαζεύουν αρκετούς μύκητες είναι οι πιπίλες και τα μπιμπερό. Η λύση είναι μία, πολύ καλή αποστείρωση!


Πώς; Δείτε:


1.Bράσιμο: Παίρνετε μια κατσαρόλα, τη γεμίζετε με νερό και ρίχνετε μέσα τις πιπίλες και τα μπιμπερό. Αφήστε τα να βράσουν για αρκετή ώρα και αφού σβήσετε το μάτι, αφήστε τα στο νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

2.Aποστείρωση με ατμό: Είναι μια μέθοδος η οποία δε χρησιμοποιεί χημικές ουσίες αλλά είναι αποτελεσματική. Aφού καθαρίσετε καλά τα μπιμπερό του μωρού σας, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην ειδικά κατασκευασμένη συσκευή αποστείρωσης με ατμό και θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.

3. Xημική μέθοδος: Είναι η πιο πολυδάπανη επιλογή , αλλά πολύ αποτελεσματική. Η διαδικασία είναι η εξής: θα πρέπει να τοποθετήσετε τις ειδικές ταμπλέτες ή το αποστειρωτικό διάλυμα μέσα στη μονάδα αποστείρωσης. H συσκευή αυτή, διαθέτει θέσεις για τα εξαρτήματα του μπιμπερό του μωρού σας και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια!

- Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να καθαρίζετε και να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες μετά από κάθε χρήση. Ο σωστός καθαρισμός θα προλάβει όποια πιθανή λοίμωξη και εσείς θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχες!

Διαβάστε ακόμα:

Eγκυμοσύνη και πόνοι στην πλάτη; Υπάρχει λύση!

Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώει μια έγκυος;

Επιλόχειος κατάθλιψη: αίτια, συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης