Συχνοί προβληματισμοί νέων μαμάδων και οι απαντήσεις τους

Συχνοί προβληματισμοί νέων μαμάδων και οι απαντήσεις τους

Πριν πάτε στο γιατρό διαβάστε τα εξής...

Οι νέες μαμάδες είναι απολύτως λογικό να αγχώνονται πολύ εύκολα. Το να μεγαλώνεις ένα μωρό δεν είναι και εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν δεν έχεις πείρα. Με κάθε κρύωμα ή σύμπτωμα ασθένειας οι νέες μαμάδες τρέχουν στο γιατρό.


Το Queen σας απαντά σε συχνές ερωτήσεις σας που αφορούν την υγεία του μωρού σας. Mην ξεχνάτε όμως ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να είσαστε πάντα ήρεμες και να μην πανικοβάλλεστε.


1.Γιατί το βρέφος έχει κόκκινα σημάδια;
Τα μωρά όταν γεννιούνται είναι απολύτως φυσιολογικό να παρουσιάζουν κάποιες κοκκινίλες και σημαδάκια. Μην ξεχνάτε την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να βγει... στον κόσμο. Τα σημάδια αυτά θα εγκαταλείψουν το κορμάκι του μετά από περίπου 1-2 μήνες. Αν επιμένουν, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

2.Γιατί το μωρό μου έχει άσπρα σημαδάκια στο στόμα του;
Μην πανικοβάλλεστε. Το μωρό σας λογικά έχει εμφανίσει στοματίτιδα. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Καταπολεμήστε την με ειδικές σταγόνες, οι οποίες έχουν αντιμυκητιασικές ουσίες. Το στοματάκι του θα συνέλθει σύντομα.


3.Γιατί ο γιόκας μου έχει πρησμένα γεννητικά όργανα;
Eίναι απολύτως φυσιολογικό, όταν γεννιέται ο γιός σας να έχει ελαφρώς πρησμένα γεννητικά όργανα. Οι ορμόνες σας ευθύνονται για αυτό, οι οποίες μέσω του πλακούντα πέρασαν στο βρέφος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεπρηστεί και δε θα έχετε κανένα λόγο ανησυχίας.

Τώρα πια ξέρετε ότι κάποια συμπτώματα του μωρού σας δεν είναι ανησυχητικά όπως αρχικά μπορεί να νομίζατε.

Διαβάστε ακόμα:

Εγκυμοσύνη: Ακεφιές και αρνητικότητα; Δείτε πως θα τα αντιμετωπίσετε

Φάκελος νέα μαμά: Συμβουλές για σωστή αποστείρωση

Eγκυμοσύνη και πόνοι στην πλάτη; Υπάρχει λύση!