Προκαλεί ο καφές υπογονιμότητα;

Αποτελέσματα ερευνών μας σοκάρουν

Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια παγκοσμίως. Τα αίτια μπορούν να είναι πολλά. Ερευνητές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην επιρροή του καφέ και κατά πόσο βοηθάει στην υπογονιμότητα. Πως η καφεΐνη μπορεί, λοιπόν, να επηρεάσει τη γονιμότητα ενός ζευγαριού;


Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη εμποδίζει τη μεταφορά των ωαρίων από τις ωοθήκες στη μήτρα. Επιπροσθέτως, η καφεΐνη εμποδίζει τη σωστή λειτουργία των συσπάσεων στις σάλπιγγες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μεταφορά των ωαρίων στη μήτρα, για τη διαδικασία της γονιμοποίησης.


Την κακή επιρροή του καφέ είχαν τονίσει και παλιότερα ερευνητές, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν πάνω από 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν. Σε επόμενη έρευνα από Δανούς ερευνητές, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά, αφού κατέληξαν ότι οι γυναίκες που λάμβαναν περισσότερο από 700mg καφεΐνης την ημέρα, είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες.


Αναμένουμε φυσικά να δούμε περισσότερες έρευνες, ώστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματά τους

 

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι παράγοντες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποβολή εμβρύου;

Επιτρέπεται η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

10 tips για μια να περάσετε μια καλή εγκυμοσύνη

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ